Frökex ingredienser
0.75 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett
2 1/2 dl kokt vatten
1/2 tsk himalayasalt
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vatten och häll därefter ner kokosfettet så det smälter.
Rör ihop vatten med kokosfett i fröblandningen.
Sprid genast ut smeten till en tunn kaka på ett bakplåtspapper.
Grädda 45 minuter på 150 grader. Ta ut kakan och markera bitar med en kniv.
Stäng av ugnen och låt kakan eftergräddas i ca 30 minuter. Låt svalna och bryt kexen i bitar.
Lemon Curd (på mitt vis):
1 1/2 dl mandel
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl agavesirap
rivet skal av 1 citron
1 1/4 dl färskpressad citronsaft
1/2 krm salt
Gör så här
Mixa allt till en jämn kräm.
Fakta
Recept kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.