Dessa cupcakes är riktiga kokosbomber, med kraftig smak av kokos tillsammans med friska ananasbitar. Kokossockret ger dem en svag kolasmak.
Fakta
Receptet är skapat av Maya Dilek.
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl kokossocker
2 dl kokosmjöl
2 krm ekologiskt vaniljpulver
3 tsk bakpulver
100 g kokosfett
2 dl kokosmjölk
Färsk ananas i bitar
Glasyr
200 g philadelphia
100 g rumsvarmt smör
4 msk sukrin melis
Några droppar citron
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och kokossocker.3. Smält kokosfettet och blanda ner det och kokosmjölken i äggsmeten. Se till att smeten inte är för kall, då stelnar kokosfettet snabbt och du får en grynig smet.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ihop de båda blandningarna till en smet.
Fyll cupcakesformar till 2/3 delar och stoppa i några ananasbitar i varje form.7. Grädda i ugnen 25-30 minuter.
Gör frostingen så här:
Vispa smöret vitt och fluffi gt med hjälp av elvisp.
Vispa ner philadelphian med smöret.
Sikta ner sukrin melis och tillsätt några droppar citron.
Vispa till en slät och krämig smet.
Spritsa eller bred på frostingen när cupcakesen har svalnat.
Dekorera gärna med ”ananasblommor”.
Dessa gör du igenom att skiva färsk ananas tunt, lägg skivorna i en cupcakeplåt och torka dessa i ugnen på 60 grader i cirka fem-åtta timmar, tills de är helt torra.