Annons

Goda fruktremmar

Dessa fruktremmar är perfekta för både barn och vuxna. De kan ätas som nyttigt godis eller mellanmål. Remmarna går att göra på de flesta frukter och bär så det är bara att blanda i precis det ni tycker om. Prova att smaksätta med lite lakritspulver eller liknande och experimentera er fram till era favoritsmaker!

Redaktionen

26 mars, 2013
Goda fruktremmar
Dela inlägget

Dessa fruktremmar är perfekta för både barn och vuxna. De kan ätas som nyttigt godis eller mellanmål. Remmarna går att göra på de flesta frukter och bär så det är bara att blanda i precis det ni tycker om. Prova att smaksätta med lite lakritspulver eller liknande och experimentera er fram till era favoritsmaker.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är komponerat av Maya Dilek, gastronomistudent på Högskolan Kristianstad.

Ingredienser

Hallon/banan-remmar
225 g hallon
1 Banan
10 dadlar

Mango/ananas-remmar
1 Mango
1 liten ananas
10 st dadlar

Blåbär/Acai-remmar
225 g blåbär
1,5 dl acaijuice
1 banan
5 dadlar

Gör så här

Mixa alla ingredienser till en slät smet och häll sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Om ni inte vill ha med fröna ifrån bären är det bara att passera bären igenom en sil innan de blandas ihop med resten av ingredienserna.
Bred ut smeten i ett jämt lager och torka i ugnen på 50 grader i åtta till tio timmar.
Klipp eller skär sedan ut remmar.

Annons