Enkla att göra. Klara på någon timme, om man räknar med tiden i frysen. De blir väldigt goda men mäktiga, så man vill bara ha en liten bit, sen är man nöjd. Perfekt!
Ingredienser (20 bitar)
250 gr 70% choklad
3 msk ekologiskt jordnötssmör utan salt
1 dl hackade, ekologiska, salta jordnötter
Gör så här
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad eller i micron.
Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper och häll över den smälta chokladen. Sätt in i frysen och låt stelna. Ta fram och bre på jordnötssmör och strö över de hackade jordnötterna. Smält resten av chokladen och häll den över jordnötslagret. Ställ kallt igen. När chokladen har stelnat, skär den i bitar. Förvara kallt.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.