Annons

Gör själv: Glutenfritt fröknäcke och pumpafrösmör med nässelpulver

Ett gott knäckebröd är ett måste på frukostbordet. Detta är helt glutenfritt och rikt på fibrer. Receptet på pumpafrösmör är superenkelt och går att göra med de flesta frön och nötter. Varför inte prova att göra ditt eget jordnötssmör? Detta smör är spetsat med supernyttigt nässelpulver och är ett perfekt alternativ att ha på knäcket.

Redaktionen

17 maj, 2014
Gör själv: Glutenfritt fröknäcke och pumpafrösmör med nässelpulver
Dela inlägget

Ett gott knäckebröd är ett måste på frukostbordet. Detta är helt glutenfritt och rikt på fibrer. Receptet på pumpafrösmör är superenkelt och går att göra med de flesta frön och nötter. Varför inte prova att göra ditt eget jordnötssmör? Detta smör är spetsat med supernyttigt nässelpulver och är ett perfekt alternativ att ha på knäcket.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är skapat av Maya Dilek.

Knäcket:

0,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
0,5 dl solrosfrön
2 msk fiberhusk
1 nypa salt
2,5 dl vatten
1 tsk bakpulver

Topping
2 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
1 msk linfrön
1 uppvispat ägg
Flingsalt

Smöret:
2 dl pumpafrön
Neutral olja
Nässelpulver (ca 1 tsk)
1 nypa salt

Annons