Groddat är godast

Matmuffins!

Nu ska jag sukta er med en god matbild. Jag gjorde matmuffins och så här fina blev dem.

Ett bra alternativ till en köttfrimåndag tycker jag. Tillexempel med en god sallad till.

Jag gjorde två varianter, en med feta&spenat och en med broccoli, tomat & oliver.
Nix inget recept - det här får ni lösa själva...:D

IMG_8095

 


Matmuffins med kokosmjöl – fyllda med broccoli & fetaost

matmuffins

Jag slängde ihop en snabblunch idag. Blev så sugen på matmuffins, det går snabbt och är gott och nyttigt.

Jag provade att göra degen på kokosmjöl och det gick faktiskt bra! Bättre än jag trodde.

Matmuffins med broccili & fetaost cirka 12 stycken

2 dl kokosmjöl
1 dl naturellyoghurt
1 dl fint rågmjöl
1 dl vatten
1 tsk bakpulver

Äggstanning
2 ägg
3 sekunder vatten
1 matsked lantbuljong, Renee Voltiare

Fyllning
I knippe broccoli, masserad och lagd i citronsaft
fetaost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, pensla 12 muffinsformar med flytande kokosfett eller olja. Lägg helst formarna i en muffinsbricka annars välter de lätt.
  2. Rör i hop sakerna till degen. Med händerna går bra.
  3. Rör i hop sakerna till äggstanningen.
  4. Tryck ner i boll deg i muffinsformarna, gör en grop och fyll på med broccoli & fetaost.
    Häll över äggstanningen.
  5. Ställ in i ugnen. 20 - 25 minuter. Eller tills fyllningen har stannat.
    20150312_115149