Efter påsk, som för de flesta brukar innebära mer godis och sötsaker än vanligt, är vi sugna på nya fräscha vårvanor! Den här gröna smoothien fyller på med en massa nyttigheter som stärker immunförsvaret och är läskande god i vårsolen.
Receptet kommer från boken ”Healthy happy food” (LB förlag), av Annika Kvist och Viktoria Tindberg. En kokbok full av recept som är hälsosamma och växtbaserade, men fria från pekpinnar, långa ingredienslistor och krångliga instruktioner. Som den här supersnabba och enkla smoothien (tar tre minuter att göra!). Den är rik på kalcium, folsyra och antioxidanter – en smarrig hälsokick!
LÄS OCKSÅ: Goda gröna smoothies för bättre immunförsvar och ork
Ingredienser
2 portioner
2 dl färsk spenat eller grönkål
2 äpplen
4 dl fryst mango
2 dl vatten
4 cm riven ingefära
LÄS OCKSÅ: Glowing bowl med mango och passionsfrukt
Gör så här
Strimla spenat eller grönkål och skala och hacka äpplen.
Mixa alla ingredienser, häll upp i ett glas och njut!
LÄS OCKSÅ: Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika
Av Carolina Eriksson