Annons
Annons

Helbakad pumpa med getostfyllning

En helbakad pumpa med en höstig och krämig fyllning. Ät pumpan som den är eller med en bit bröd och sallad till. Pumpan passar även som en snygg och god del utav en buffé.

Redaktionen

10 oktober, 2018
Bakad pumpa
Dela inlägget

En helbakad pumpa med en höstig och krämig fyllning. Ät pumpan som den är eller med en bit bröd och sallad till. Pumpan passar även som en snygg och god del utav en buffé.

 

 

Portioner: 2

Ingredienser

1 liten pumpa, exempelvis butternut
½ dl belugalinser
½ purjolök
2 stjälkar svartkål
ca 80 g getost (chevré)
salt och peppar
olja till stekning
1 kvist av vardera timjan och rosmarin

Gör så här

Sätt ugnen på 190 grader. Skär av toppen på pumpan så att den kan stå rakt. Skär sedan av ett lock i botten av pumpan, vid roten och spar denna bit. Gröp ur alla kärnor. Koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen. Förslagsvis koka de gärna i lite buljong för en godare smak och sälta.

Strimla purjolöken. Ta bort den hårda stjälken av svartkålen och strimla bladen. Hetta upp lite olja i en panna och fräs purjolöken med svartkålen tills de mjuknat. Ta av från värmen. Tillsätt belugalinserna och smula i getosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll pumpan med getoströran. Stoppa ner en kvist timjan och rosmarin i fyllningen. Lägg på locket på pumpan (bottenbiten som skars av). Ställ pumpan på en plåt med bakplåtspapper eller folie och baka i ugnen i ca 60 minuter eller tills pumpan är genomtillagad och mjuk. Om pumpan blir för mörk i färgen mot slutet i ugnen kan den täckas med folie.

Ta ut och låt svalna lite. Gröp ur pumpan och njut.

Recept och foto av Maya Dilek

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons