Annons

Höstens rödbetsbiffar

Dessa biffar är goda att äta bara som de är men går också att variera med en mängd olika tillbehör. Biffarna fungerar jättebra att frysa in eller spara som matlåda.

Redaktionen

11 september, 2013
Höstens rödbetsbiffar
Dela inlägget

Dessa biffar är goda att äta bara som de är men går också att variera med en mängd olika tillbehör. Biffarna fungerar jättebra att frysa in eller spara som matlåda.

Annons
Fakta

Fakta

Maya Dilek, gastronomistudent på Högskolan Kristianstad har komponerat receptet.

Portioner: 6

Ingredienser

Cirka 6 rödbetor (600-700 g)
1,5 dl röda linser
3 ägg
2 dl havregryn
1 lök
1-2 dl vetemjöl
salt och peppar

Pepparrotskeso
250 g keso
2 msk turkisk yoghurt
Pepparrot
Salt

Gör så här

Koka de röda linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och grovriv råa rödbetor direkt ner i en bunke.
Tillsätt finhackad lök, kryddor, linserna, havregryn och ägg.
Blanda smeten väl. Tillsätt lite mjöl i taget tills smeten får en fastare och nästan klistrig konsistens.
Klicka ut en rågad matsked av smeten i en stekpanna med olja och platta till en aning.
Stek rödbetsbiffarna några minuter på båda sidorna.
Pepparrotskeson gör du enkelt igenom att blanda keson och turkiskyoghurt tillsammans med salt och riven pepparrot efter smak.
Blandningen kan med fördel göras i ordning en stund innan måltiden då pepparroten blir starkare och avger mer smak när den har fått stå ett tag.

Servera gärna med en sallad av pärlcouscous, bulgur eller liknande.

Annons

Annons