Här är ett GI-recept på ”Jerked” Kyckling med tre olika tillbehör att välja mellan. Eller varför inte bjuda dina vänner i helgen och köra alla tillbehören?
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Ingredienser
1 st färsk hel kyckling
1 påse ”jerkkrydda” cirka 30g (och kolla så den inte innehåller socker)
1 dl soja avredd med maizena
Svartpeppar
Gör så här
Marinera hela kycklingen med jerkkrydda, soja och svartpeppar över natten i en plastpåse.
Två timmar innan du ska äta kycklingen lindar du in hela påsen med kycklingen i aluminium folie och gör ett paket.
Baka i ugnen på 150 c i en timme.
Tag av folie, öppna påsen och lägg upp kycklingen på ett galler med plåt under.
Baka vidare i ugnen, men nu på 225 c, tills insidan av lårbenet har en temperatur på 68 c.
Öppna ugnen och stäng av den.
Låt kycklingen ”vila” tills låret har 82 c i temperatur.
Ta ut ur ugnen och servera med något av tillbehören.