Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Camilla inomhus leende

Foto: Ateljé Photos 4 U

Kisel räddar stressmagen

Visste du att...

Förutom sina absorberande egenskaper är kisel en viktig beståndsdel i vår bindväv. Det behövs för att göra hud, brosk och
skelett starkt.

Brännande magkatarr med intensiva smärtor påverkade hela livet för Camilla Bogelid. Med Silicea Mag-Tarm Gel försvann smärtan på bara två dagar. Numera är den hennes ständiga räddning när stressmagen gör sig påmind.

Telefonen ringer.
– Hej, det är Camilla. Du, förlåt att jag inte svarade i telefonen när vi hade bestämt tid! ursäktar sig Camilla. Jag är verkligen ledsen. Det kom saker i vägen…
Jag försäkrar att det inte gör något alls, det är ju sådant som händer ibland. Saker kör ihop sig.

Problem med magen i många år
Den omtänksamma Camilla Bogelid jobbar som kurator på en högstadieskola i Enköping. Hon berättar att hon haft problem med magen sedan många år tillbaka. Så länge att hon inte riktigt minns när det började.
– Jag har nog alltid varit en lite stressad person, berättar Camilla. Och min stress sätter sig i magen.
Vid ett flertal tillfällen uppsökte Camilla läkare. Varje gång konstaterade de typiska symptom på magkatarr och skrev ut olika läkemedel. Men inget av dem hjälpte, trots att Camilla åt medicinerna i längre perioder med förhoppningen att det kanske skulle bli bättre efter ett tag. Medicinerna gjorde dessutom att Camillas matsmältning fungerade sämre.
– Har du haft riktigt magkatarrsmärta någon gång? frågar Camilla. Smärtan sitter just under revbenen och är riktigt intensiv och brännande. När du har ont i magen påverkad det hela din dag. När det var som värst var jag alltid hängig och hade svårt att orka med alla vardagsbestyr. Och så var jag småsugen hela tiden, eftersom det dämpade smärtan tillfälligt att äta, minns Camilla.

 

Tog bara två dagar
Till slut orkade Camilla inte längre försöka med magkatarrsmedicinerna som ändå inte verkade hjälpa. Hon rådfrågade istället personalen på sin hälsokostaffär som rekommenderade Silicea Mag-Tarm Gel.
Gelen innehåller kisel, ett mineral som har en stor förmåga att binda andra ämnen till sig, som sen kommer ut den naturliga vägen. Det fungerar som en svamp och kan användas för flera olika slags magproblem.
Magen blir av med det som irriterar och kan sedan läka ifred.
– Efter bara två dagar var det onda i magen borta, berättar Camilla. Jag blev så glad att jag gick tillbaka till kvinnan i hälsokostbutiken och tackade henne personligen. Det kändes som att hon räddade mitt liv!

Alltid Silicea till hands
Idag är det sex år sedan Camilla provade Silicea Mag-Tarm Gel för första gången. Idag äter hon det inte alltid, men har det på lut i badrumsskåpet om stressmagen skulle göra sig påmind.
– Jag vet att min mage är känslig för stress. Så när smärtan gör sig påmind är det så skönt att ha Silicea till hands. Den tar bort det onda direkt.
Camilla berättar att hon gärna rekommenderar Silicea Mag-Tarm Gel till andra som har problem med stressmage.
– Jag rekommenderar den varmt! Dessutom innehåller den ju bara vanliga mineraler, så varför inte prova, säger Camilla. Jag skulle inte klara mig utan den.

Av Maja Sönnerbo


Visste du att...

Förutom sina absorberande egenskaper är kisel en viktig beståndsdel i vår bindväv. Det behövs för att göra hud, brosk och
skelett starkt.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

katrinplommon i skål

Mat som är bra vid förstoppning

Mage

Trög mage drabbar alla lite då och då. Har du problem med förstoppning ska du ta och titta över vad du äter. Brist på fibrer kan vara en bakomliggande orsak men även vätskebrist kan ge trög mage. Här är några livsmedel som är särskilt bra att äta för dig som har problem med att magen stannar av.

Kvinna som löptränar

Mutationen som gör att du tål kyla bättre

Forskning

Tillhör du dom som sällan fryser på vintern? Du kan du sakna proteinet α-aktinin-3 som finns i muskelfibrerna. Forskare vid Karolinska institutet har kunnat visa att dessa personer har mer tolerans mot kyla samt att de oftast är bättre på uthållighetssporter.

 

Kalla bad – en quick fix som funkar

Naturlig hälsa

Knastrande snö, mörka skogstjärnar och stormigt hav. Ett vinterbad kan ske på många sätt – men det finns något som alla kalla bad har gemensamt, de ger oss hälsosamma effekter både direkt och långtgående. Linda Ahlgren och Linda Vagnelind är inbitna kallbadare som nu skrivit en bok om sin stora passion.

Mörkhårig 50-årig kvinna ler

Så tar du hand om mogen hud

Hud

Vad händer med huden när vi når 50-strecket? En hel del visar det sig. Men det finns mycket du själv kan göra för att motverka ålderstecken och få en strålande och välmående hy långt upp i åldrarna.

 

Tomatsoppa med havregrädde och persilja ovanpå

Tröstsoppa för tunga dagar

Recept

En värmande, smakrik och matig soppa med tomater, risoni, linser och selleri att stärka sig med under förkylningstider, eller då allt känns lite tungt. Koka upp och njut soppan uppkrupen i soffan under en filt!

 

Mat som mättar under kalla vintermånader

Hälsa

På vintern är det gott med varm mat som mättar. Undvik de snabba kolhydraterna, som lätt lägger sig runt midjan. Lär dig att äta rätt, och håll dig mätt länge. Det finns en hel del bra mat som gör kroppen nöjd och mätt – utan att du konsumerar en massa kalorier. Här kommer några livsmedel.

semlor

Idas glutenfria minisemlor med kardemumma

Recept

Ida Blom älskar att vara kreativ köket, och gör helst maträtterna så enkla och näringsrika som möjligt. Det ska inte vara krångligt eller dyrt. Idag är det fettisdag och här är ett recept på Ida Bloms luftiga semla med chrunchig mandelmassa.

kvinna kramar barn

Barken från tall motade astman

Hälsa

Belle Karlsson har haft ansträngningsastma sedan tonåren. Hon hade inhalatorn med när hon löptränade, men kunde ändå få andnöd. När sonen Leon, 7 år, blev fri från sin pollenallergi tack vare ett barkextrakt från en marin tall så provade även Belle tabletterna. Och det blev lika lyckat. Nu har Belle inga problem med sin andning.

Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson

Du är inte galen – du har PMS!

Krönikan

Går folk provocerande långsamt framför dig på trottoaren? Är din partner ett komplett as? Andas din katt plötsligt för högt- eller, har du PMS? Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson som driver PMS-podden skriver i sin krönika om hur den trånga kvinnokostymen skaver extra mycket under PMS.

 

Händer formar ett hjärta

Lär dig tyda de fem kärleksspråken

Sex- och relationer

På Alla hjärtans dag imorgon kanske du vill visa din partner extra uppskattning. Men hur? Enligt en teori finns det fem olika kärleksspråk. Så medan du själv kanske känner dig älskad genom en fin gåva, kan din partner drömma om en omtänksam gest. Vilket språk talar ni?

oxe och röda kinesiska lyktor

Nu startar firandet av det kinesiska nyåret

Fakta

Idag den 12 februari startar firandet av det kinesiska nyåret, festligheter som varar i cirka två veckor. Kineserna följer två kalender, dels den västerländska och dels den egna tideräkningen med månkalender. Och nu lämnar kineserna råttans år för oxen, som säga betyda ett mer harmoniskt år.

Leende kvinna på café

Mjölksyrabakterierna hjälpte Erikas mage

Hälsa

Erika Estlander har varit laktosintolerant sedan tonåren och som vuxen också känslig för gluten. Viss mat förvärrar magproblemen, men så länge hon är noga med vad hon äter så slipper hon svullnad. I våras hittade hon en typ av probiotika med 15 olika bakteriestammar. Nu kan hon till och med äta en kanelbulle – utan att magen sväller eller smärtar.

 

olika kålsorter

Laga billig och nyttig mat med kål

Kost

Så här i februari kan det kännas tomt i plånboken. Ta dig en titt i grönsaksdiskarna – både i frysdisken och den färska. Leta efter kålsorter du inte känner till. Kål av olika slag är riktiga hälsobomber och har höga så kallade orac-värden. Du kan laga både hälsosam och nyttig mat för en liten summa.

fisk på skärbräda

Sill möjligt skydd mot viss diabetes 

Forskning

Ett ämne i fet fisk verkar kunna minska risken att drabbas av viss typ av diabetes. Det verkar som detta ämne kan påverka immunsystemet och de antikroppar som skadar insulinproduktionen. Det visar en ny europeisk studie där Umeå universitet deltagit.