Ingredienser
50 g kokosfett
150 g smör
100 g 70% choklad
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mandelmjöl
1 dl sukrin
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilljpulver
3 1/2 msk lakritspulver (jag använder ekologiskt från Kung Markatta)
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och lägg i kokosfett och chokladen, så det får smälta i smöret och tillsätt därefter grädde.
Vispa ägg och sukrin pösigt. Blanda alla torra ingredienser väl i en annan skål.
Blanda alla ingredienser och häll ner i en smörad springform.
Grädda ca 10-15 min i 200 grader.
Servera den kall, så smakerna får sätta sig, gärna med vispad grädde.
Kuriosa
Lakrits är jättegott tycker jag. Och så är det nyttigt i sin ursprungliga form. En antioxidant som innehåller bra med B-vitaminer, kan lugna magen, dämpa hosta och är leverrenande. Dessutom kan den motverka karies. Så det känns bra att använda i bakning.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.