Annons

Matig sallad med linser och ugnsbakade grönsaker

En vacker god och matig sallad som kan njutas både varm och kall. Med gott om långsamma kolhydrater och nyttiga proteiner håller dig mätt länge vilket gör den till en utmärkt lunch.

Redaktionen

30 maj, 2018
Matig sallad med linser och ugnsbakade grönsaker
Dela inlägget

En vacker god och matig sallad som kan njutas både varm och kall. Med gott om långsamma kolhydrater och nyttiga proteiner håller dig mätt länge vilket gör den till en utmärkt lunch.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Urtekram.

Ingredienser

2 dl torkade kidney bönor
2 dl belugalinser
2 sötpotatis
1 squash
En liten röd lök
3 msk. olivolja
3 vitlöksklyftor
Salt
Cirka 250-300 g små tomater
En stor näve pumpafrön , torrostade
150 g fetaost
färsk basilika
Möjligen. lite färsk timjan

Dressing:
1 dl olivolja
1/2 dl äppelcidervinäger
1 tsk. Dijonsenap senap
Salt och peppar

Gör så här

Blanda alla dressing ingredienser tillsammans, krydda med salt och ställ åt sidan. Värm ugnen till 200 grader och koka bönor och linser enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överflödigt vatten och låt svalna. Skala sötpotatis och skär dem och squash i stora tärningar. Dela löken i tunna klyftor och skala vitlöken. Placera grönsaker med vitlöken och färsk timjan i en ugnsfast form och ringla över olivolja.Strö över salt.

Baka i ca 25-30 minuter tills grönsakerna är mjuka. Låt dem svalna. Vänd grönsakerna försiktigt med bönor och linser, halv tomater och färsk basilika.

Ringla dressing över. Toppa salladen med pumpafrön, smulad fetaost och färska basilikablad . Servers varm eller kall.

Annons

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons