Annons
Annons

Med kärlek till het chili

Med en meny bestående av marinerade bönor och kryddig majssoppa blir njutningen total för den som älskar denna heta krydda. Serveras tillsammans eller var för sig, som förrätt eller tillbehör.

Redaktionen

13 september, 2017
Med kärlek till het chili
Dela inlägget

Med en meny bestående av marinerade bönor och en kryddig majssoppa med sting blir njutningen total för den som älskar denna heta krydda. Serveras tillsammans eller var för sig, som förrätt eller tillbehör.

Annons
Fakta

Fakta

Recepten kommer från kokboken ”Spice up your life” av Johanna Spetz, finns även som ljudbok.

4
Marinerade bönor
3 deciliter kokta stora vita bönor
1 liten rödlök
30-40 gram färsk mango eller drygt 1/2 frukt
1 urkärnad mild chili som jamaican bell, spansk peppar eller jalapeño
1 matsked färsk timjan
1 tesked pressad lime

Marinad
1,5 matsked olivolja
1,5 matsked passionsfruktsvinäger
1 tesked flytande honung
1 tesked salt
Några drag med svartpepparkvarnen

Majssoppa
75 gram gul lök, finhackad
8 deciliter vatten
2 matskedar koncentrerad grönsaksfond
1 tesked torkad libbsticka, smulad
1 burk majskorn
1 jalapeño, finhackad
1 kryddmått mald vitpeppar
1-2 kryddmått cayennepeppar
1 tesked havssalt

Annons
Annons