Riktig mat & hälsa

Jul, jul Strålande Stjärnjul!

 

 

Tillbringade gårdagskvällen med min MP-3 spelare i öronen och noter framför ögonen. Gör goda försök att hänga med i svängarna. Nya låtar att öva in inför kommande konserter av STJÄRNJUL. Ja julen börjar tidigt.  Om två veckor har vi vårt första samrep, då min kör, Rönninge Show Chorus, och en manlig kör, EntertainMen, strålar samman för att skapa  Stjärnjulskören.  I år har vi 20-års jubileum dessutom. Och våra gästartister är The Moniker och Sahlene - Anna Sahlin.
Jag älskar att sjunga jul. Det är bland det bästa på hela året. En Magisk upplevelse för både oss och vår publik! Traditionella julsånger, gospel, ibland rock, ibland schlager. Allt i en härlig blandning. Förra året även rapp när Dogge Doggelito var en av våra gästartister. Ingen jul utan Stärnjul! Det skulle kännas konstigt.

Stjärnjul 2011

Foto:Hélena Strandell

Jeanette Köhn, Daniel Lindström och Dogge Doggelito gästartister Stjärnjul 2011

Foto: Hélena Strandell

Calvin Bridges och Jessica Andersson Stjärnjul 2010

Foto: Hélena Strandell

Rönninge Show Chorus Stjärnjul 2011
(Foto är tagna av vår duktiga regissör/ scen-koreograf och fotograf Hélena Strandell.)

I kväll har vi rep med Doug Harrington, en jätte duktig coach i barbershop. Han får oss verkligen att sjunga på A plus nivå. Spännande! Det är givande när någon utifrån coachar.

Det blev inte mycket prat om mat i dag. Men sång är också givande för själen och hälsan. Man mår bra av att sjunga! Det ökar lyckohormonerna i kroppen. Det är faktiskt dokumenterad fakta.

 

 

 


2 comments on “Jul, jul Strålande Stjärnjul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]