Riktig mat & hälsa

Favorit i repris med ny ingrediens!

 

Foto: Mia Hagnemalm

I morse gjorde jag min favoritsmoothie till frukost!
Har haft två hektiska dagar och kvällar och behövde lite extra uppiggande energi i dag, kände jag.

I förrgår ringde min dotter mig på jobbet och var helt utom sig av förtvivlan. Hennes älskade hamster hade fastnat med sin lilla tass i knäppet där man spänner fast burens lock och min dotter fick inte loss henne då hon var rädd att skada henne ännu mer. Jag fick ringa efter hjälp och min särbo ryckte turligt nog ut och fick loss den lilla stackarn. Tyvärr dog den lilla av utmattning och chock, senare på kvällen. Det blev stor sorg och en traumatisk upplevelse både för mig och min dotter.

Igår kväll hade vi stjärnjuls-repetion igen. Det kommer att bli så bra! Har du inte sett oss så lovar jag att du missar decembers i särklass bästa julkonsert. En upplevelse du kommer att minnas länge. Här kommer ett smakprov från tidigare jular. http://stjarnjul.se/index.php/se-smakprov

Foto: Lotta Hagenmalm

Dogge Doggelito och Mia Hagenmalm stjärnjul 2011

 

Vill även återvända till ett av mina tidigare recept av en smoothie som är en av mina favoriter. I dag testade jag att blanda ner ännu mer nyttigheter:
Mighty Berries från Alpha Plus. Ett fruktpulver som innehåller ett mycket högt intag av antioxidanter. Jag som tyckte smoothien var god innan, fick nu en ny smakupplevelse. Den blev väldigt god! Och Mighty Berries är så bra att ta till, för då vet man att man får i sig bra med antioxidanter som kan vara svårt att få genom kosten.

Superfräsch Smoothie i repris! Nu med mer antioxidanter.

2 glas:
1/2 banan
1 dl frusen mango
25 g babyspenat
ca 2 cm färsk ingefära
2 -3 dl äppel eller apelsinjouise
1 msk Mighty Berries
Gör så här:

Skala och skiva ingefäran. lägg ner alla ingredienser i en mixer. Fyll på
med jouise. Mixa till en slät drink och servera genast.

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]