Riktig mat & hälsa

Favorit i repris med ny ingrediens!

 

Foto: Mia Hagnemalm

I morse gjorde jag min favoritsmoothie till frukost!
Har haft två hektiska dagar och kvällar och behövde lite extra uppiggande energi i dag, kände jag.

I förrgår ringde min dotter mig på jobbet och var helt utom sig av förtvivlan. Hennes älskade hamster hade fastnat med sin lilla tass i knäppet där man spänner fast burens lock och min dotter fick inte loss henne då hon var rädd att skada henne ännu mer. Jag fick ringa efter hjälp och min särbo ryckte turligt nog ut och fick loss den lilla stackarn. Tyvärr dog den lilla av utmattning och chock, senare på kvällen. Det blev stor sorg och en traumatisk upplevelse både för mig och min dotter.

Igår kväll hade vi stjärnjuls-repetion igen. Det kommer att bli så bra! Har du inte sett oss så lovar jag att du missar decembers i särklass bästa julkonsert. En upplevelse du kommer att minnas länge. Här kommer ett smakprov från tidigare jular. http://stjarnjul.se/index.php/se-smakprov

Foto: Lotta Hagenmalm

Dogge Doggelito och Mia Hagenmalm stjärnjul 2011

 

Vill även återvända till ett av mina tidigare recept av en smoothie som är en av mina favoriter. I dag testade jag att blanda ner ännu mer nyttigheter:
Mighty Berries från Alpha Plus. Ett fruktpulver som innehåller ett mycket högt intag av antioxidanter. Jag som tyckte smoothien var god innan, fick nu en ny smakupplevelse. Den blev väldigt god! Och Mighty Berries är så bra att ta till, för då vet man att man får i sig bra med antioxidanter som kan vara svårt att få genom kosten.

Superfräsch Smoothie i repris! Nu med mer antioxidanter.

2 glas:
1/2 banan
1 dl frusen mango
25 g babyspenat
ca 2 cm färsk ingefära
2 -3 dl äppel eller apelsinjouise
1 msk Mighty Berries
Gör så här:

Skala och skiva ingefäran. lägg ner alla ingredienser i en mixer. Fyll på
med jouise. Mixa till en slät drink och servera genast.

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]