Riktig mat & hälsa

Laddar inför helgen med superenkel cheeskake& mandel/kokoscrunch i glas!

Så var det helg igen! Och nu blir det sjunga av! Min kör -Rönninge show chorus, ska bli coachade av fina Peggy Gram från USA. Riktigt spännande! Varför tar vi in coacher ända från USA kanske ni undrar? Det är där de allra flesta bästa coacherna kommer ifrån, även om vi har flera stycken riktigt bra i Sverige. Och man ska ju inte glömma att USA är landet där barbershop föddes. Det kommer bli mycket jobb nu in för tävlingarna i VM på Hawaii i höst. Ni kan följa oss på vår resa mot tävlingarna på: www.ronningeshow.com eller på facebook.

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Jag tjuvstartade helgen lite igår för jag tänkte bjuda mina läsare på en mycket smarrig och enkel efterrätt.  Cheeskake i glas!
Istället för digestivekex gjorde jag ett crunch av mandel och kokosmjöl. Absolut en favorit!Jag använde hallon i min efterrätt, men det går ju att byta ut mot andra bär eller frukt efter smak.

Mandelcrunch:
50g smör
1,25 g mandelmjöl
0,25 g kokosmjöl
1 msk sukrin

Blanda alla ingredienser och bred ut det på ett bakplåtspapper, och grädda mitt i ugnen på 175 c tills det fått färg,  ca 5-10 minuter. Kolla bara så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna.

Cheeskake på mitt sätt:
2 glas:

200 g philadephiaost
1 dl creme fraiche
1 dl kesella
1/2 citron, rivet skal av
1 dl sukrin mellis
1 1/2 dl hallon

Blanda allt till en smet. Smula sönder mandelcrunchet och bottna med det i ett glas. Häll över lite av ostsmeten och varva så några gånger. Dekorera gärna med bär. Servera genast.

Trevlig Helg! :-)/ Mia

 


2 comments on “Laddar inför helgen med superenkel cheeskake& mandel/kokoscrunch i glas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Amerikanska äppelpannkakor

Övrigt

Trots att det fortfarande är väldigt grönt i naturen kan man-iallafall jag, lite förvånat ana att hösten är på väg. Kvällarna är mörkare och det känns kyligare ute. För mig känns det lite snopet  för jag känner mig  snuvad på sommaren i år. Det är  som att kroppen liksom fortfarande väntar på sol och värme och på de […]

Plast i hela världens kranvatten.

Övrigt

Om det har en inverkan på naturen, så hur tror vi då  att det på något sätt inte skulle påverka oss? -Sherri Mason vid State University of New York   FLERA MILJARDER MÄNNISKOR FÅR I SIG MIKROPLASTER GENOM KRANVATTEN Hela 83 procent av kranvattenprov som har tagits runt om i världen innehöll plast. Det visar […]

Vegetarisk burgare med tillbehör i salladsbla

Vegoburgare med svamp & aubergine

Blogginlägg

Min första semesterdag. Känns så jättehärligt att äntligen vara ledig några välbehövda veckor. Men jag ska även passa på att plugga under min semester. Dock ska jag  idag bara vara lat, ta det lugnt och inte göra någonting. Kvällen igår ägnade jag till att skapa i köket. Jag är otroligt nördig när det gäller matlagning och jag har en […]

Fläderblomsaft i ett glas med sugrör

Saft och vinäger- av supernyttiga medicinalväxten fläder

Blogginlägg

Nu är tid att skörda. Det är mycket som står i blom och börjar mogna. Vinbären börjar bli klarröda på min ödetomt och snart måste jag ut och plocka. Moder jord har så mycket nyttigt att bjuda oss på och  i vår svenska natur hittar man massor av ätliga , nyttiga örter, växter, bär och frukt. Flera av dem är även […]

Coop dömd för ekoeffekten

Övrigt

Svensk Växtskydd lämnade in en stämning mot Coop för reklamfilmerna ”Ekoeffekten” och ”Amelia testar ekoeffekten” 2016. Den 3 juli föll domen och Svenskt Växtskydd vann på samtliga punkter. Domstolen dömer Coop till vite om de inte omedelbart slutar att desinformera och föra allmänheten bakom ljuset i frågor om ekologiskt jordbruk. Coop kommer alltså att förbjudas att […]

Vegoburgare på ett fat

Tofu- och grönsaksburgare

Blogginlägg

I morse var jag riktigt trött, men fick ett brutalt uppvaknande. För plötsligt har små, eller ganska stora dunbollar ramlat, dalat, flugit ner från hustaken där jag bor. Jag vet inte hur dom kommer ner egentligen, för flyga verkar de inte kunna- ännu. Dunbollarna eller måsungarna springer på parkeringen, kamouflerade till färgen så de smälter in i […]

Bönpasta med ruccolapesto på en vit tallrik

Ruccolapesto med bönfettuccine

Blogginlägg

Jag brukar passa på att laga vegetariskt när dottern inte är hemma. Igår kväll var en sån gång. Jag var trött, kom hem sent och hade egentligen ingen lust att laga mat, men jag vet att jag blir trött och hängig dagen efter om jag inte äter ordentligt, så något måste jag ju äta. Och jag […]

Äppeldrink med ingefära i två glas

Äppeldrink med ingefära

Blogginlägg

Äntligen helg! Solen skiner och jag har två lediga dagar att se fram emot. I morgon ska jag på rockkonsert  vilket är spännande. Jag fick en biljett till Kiss konsert i julklapp 😂! Inte för att jag är någon större fan av Kiss, men ändå! Det ska bli kul att se dem. Jag är iallafall […]

Två glas med grön lemonad

Grön basisk lemonad

Blogginlägg

Nu är äntligen våren här! Jag riktigt njuter av solen och trädens knoppar som lite trevande snart spricker ut i full grönska. Min bästa tid är nu! Jag älskar våren och försommaren med den skira grönskan och alla vårblommor. När man jobbat i trädgården, varit på stranden eller bara vill svalka sig en solig dag, […]