Riktig mat & hälsa

Laddar inför helgen med superenkel cheeskake& mandel/kokoscrunch i glas!

Så var det helg igen! Och nu blir det sjunga av! Min kör -Rönninge show chorus, ska bli coachade av fina Peggy Gram från USA. Riktigt spännande! Varför tar vi in coacher ända från USA kanske ni undrar? Det är där de allra flesta bästa coacherna kommer ifrån, även om vi har flera stycken riktigt bra i Sverige. Och man ska ju inte glömma att USA är landet där barbershop föddes. Det kommer bli mycket jobb nu in för tävlingarna i VM på Hawaii i höst. Ni kan följa oss på vår resa mot tävlingarna på: www.ronningeshow.com eller på facebook.

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Jag tjuvstartade helgen lite igår för jag tänkte bjuda mina läsare på en mycket smarrig och enkel efterrätt.  Cheeskake i glas!
Istället för digestivekex gjorde jag ett crunch av mandel och kokosmjöl. Absolut en favorit!Jag använde hallon i min efterrätt, men det går ju att byta ut mot andra bär eller frukt efter smak.

Mandelcrunch:
50g smör
1,25 g mandelmjöl
0,25 g kokosmjöl
1 msk sukrin

Blanda alla ingredienser och bred ut det på ett bakplåtspapper, och grädda mitt i ugnen på 175 c tills det fått färg,  ca 5-10 minuter. Kolla bara så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna.

Cheeskake på mitt sätt:
2 glas:

200 g philadephiaost
1 dl creme fraiche
1 dl kesella
1/2 citron, rivet skal av
1 dl sukrin mellis
1 1/2 dl hallon

Blanda allt till en smet. Smula sönder mandelcrunchet och bottna med det i ett glas. Häll över lite av ostsmeten och varva så några gånger. Dekorera gärna med bär. Servera genast.

Trevlig Helg! :-)/ Mia

 


2 comments on “Laddar inför helgen med superenkel cheeskake& mandel/kokoscrunch i glas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]