Annons
Annons

Laddar inför helgen med superenkel cheeskake& mandel/kokoscrunch i glas!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
8 februari, 2013
Laddar inför helgen med superenkel cheeskake& mandel/kokoscrunch i glas!

Så var det helg igen! Och nu blir det sjunga av! Min kör -Rönninge show chorus, ska bli coachade av fina Peggy Gram från USA. Riktigt spännande! Varför tar vi in coacher ända från USA kanske ni undrar? Det är där de allra flesta bästa coacherna kommer ifrån, även om vi har flera stycken riktigt bra i Sverige. Och man ska ju inte glömma att USA är landet där barbershop föddes. Det kommer bli mycket jobb nu in för tävlingarna i VM på Hawaii i höst. Ni kan följa oss på vår resa mot tävlingarna på: www.ronningeshow.com eller på facebook.

Foto: Mia Hagenmalm
Foto: Mia Hagenmalm

Jag tjuvstartade helgen lite igår för jag tänkte bjuda mina läsare på en mycket smarrig och enkel efterrätt. Cheeskake i glas!
Istället för digestivekex gjorde jag ett crunch av mandel och kokosmjöl. Absolut en favorit!Jag använde hallon i min efterrätt, men det går ju att byta ut mot andra bär eller frukt efter smak.

Annons

Mandelcrunch:
50g smör
1,25 g mandelmjöl
0,25 g kokosmjöl
1 msk sukrin

Blanda alla ingredienser och bred ut det på ett bakplåtspapper, och grädda mitt i ugnen på 175 c tills det fått färg, ca 5-10 minuter. Kolla bara så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna.

Cheeskake på mitt sätt:
2 glas:

200 g philadephiaost
1 dl creme fraiche
1 dl kesella
1/2 citron, rivet skal av
1 dl sukrin mellis
1 1/2 dl hallon

Blanda allt till en smet. Smula sönder mandelcrunchet och bottna med det i ett glas. Häll över lite av ostsmeten och varva så några gånger. Dekorera gärna med bär. Servera genast.

Trevlig Helg! :-)/ Mia

 

Annons
Annons