Riktig mat & hälsa

Startskottet för målet: Vinn först och tävla sen! Och så lite glass!

Banan och blåbär mixade och fryst upplagd i glas toppade med blåbär

Foto: Mia Hagenmalm

I förrgår hade vi terminstart och första repetionen med Rönninge Show Chorus i höst! Nu är det endast 3 månader tills vi står på scenen i VM på Hawaii! Det är ju snart! Inte alls så långt kvar. Det har börjat pirra i tävlingsnerven! Jag är verkligen laddad! Och som vår dirigent brukar säga, angående vårt gemensamma mål! Vinn först, tävla sen. En mycket bra inställning tycker jag.

Jag har inte gjort så många inlägg sista veckan. Det beror på att jag inte gjort något nytt i bak eller matväg.Det har mest blivit favoriter i repris, men igår kväll var jag riktigt sugen på något läskande gott.
Har länge velat testa en glass som min dotter hade gjort till sin lilla flicka i somras, så nu fick det bli av när jag hade ingredienser som bara är två, hemma! Banan och blåbärsglass. Mixa och frys frukt och bär som de är! Inga konstiga ingredienser, bara helt naturligt. Hur gott som helst!

Fryst banan&blåbär (Glass)
2 portioner:
2 medelstora bananer
3 dl blåbär

Mixa, lägg i form och frys ca 2-3 timmar. Lägg upp i glas och toppa med några blåbär. Mums!

Ha det bra!/ Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]