Annons
Annons

Min lunch idag: Fylld zucchini!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
19 augusti, 2013
Fylld zucchini på lila ugnsfast fat

Vilken härligt kul helg jag haft! Var på Gröna Lund i lördags med min dotter och hennes kompis. Jag är barnsligt förtjust i tivoli! Senare på kvällen var vi på show och såg sevärda Diggiloo! Bra artister och väldigt bra underhålling! 🙂 Känner dock att jag är lite trött idag!

I går lagade jag medelhavsinspererad fylld zucchini. Min dotter är inte så förtjust i det, så det fick bli min lunch i dag. Jag tycker att medelhavskost är så fräscht och gott! Och så är det ju väldigt nyttigt!

Fylld zucchini på lila ugnsfast fat
Foto: Mia Hagenmalm

Zucchini fylld med fetaost och valnötter

Annons

2 portioner:
2 st zucchini, tjocka medelstora
1/2 gullök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
50 g fetaost, smulad
20 g valnötter, hackade
1 ägg, uppvispat
1 tsk dill, färsk hackad
herbamare örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Koka zucchinin hel i ca 3-4 minuter. Ta upp och skölj i kallt vatten. När de svalnat något, skär av ett lock och gröp ur zucchinin med en sked, spara köttet. Bryn lök och vitlök i lite olivolja tills det blir glansigt och mjukt. Lägg ner zucciniköttet och låt steka med tills allt fått en gyllenebrun färg. Låt svalna. Rör ner övriga ingredienser , krydda och fyll zucchiniskalen med röran. Lägg zucchiniskalen i en ugnsfast form. Ringal över lite olivolja. Täck med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 30 minuter. Ta av folien och grädda ytterligare ca 15 minuter. Serveras varm med en fräsch sallad. Jag ska äta sallad gjord på babyspenat, ruccola, isberg, tomater, lök och en vinegrett.

Ha en bra dag! / Mia

 

 

 

Annons
Annons