Just nu håller jag ju på med sockerutmaningen, men jag vill ändå bjuda på lite gott till helgen.
Jag är barnsligt förtjust i nutella, och här är en variant som jag brukar göra när jag blir sugen ibland. En nutella utan socker!
Nutella
4dl hasselnötter
2,5- 3 msk kokosolja
3 msk kakao
2 msk agavesirap
1,5 tsk vaniljpulver, eko
2 krm himalayasalt
Gör så här:
Mixa nötterna i matberedare.Kör tills nötterna blir en oljig massa. Det tar ca 15 minuter innan man ser att oljan bryter fram och man måste skrapa ner mixet från kanterna ideligen.När massan blivit en oljig klump är det färdigt!
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät massa.
Vill du ha den rinnigare tillsätt mer kokosolja.
Jag gillar när man kan tugga den, andra när den är mer smetig! 🙂
Nutellan kan stå i kylskåp upp till en vecka. Ät som den är eller använd i kakbak kanske?
Å tack vilket bra recept!
Hade dagarna innan din sockerutmaning bestmt mig för att lägga av med socker och blev än mer sporrad av utmaningen!
Men Nutella och Voltairs chokladcreme är ju så gott!
Använder du en vanlig matberedare? I så fall, orkar din med 15 min konstant körning?
Sara! Vad bra att du gillade receptet. Jag har en vanlig matberedare. Fick stänga av och låta vila några gånger. Den blev ganska het faktiskt! Jag ska införskaffa en som tål mer, för det är samma när man ska göra mandelsmör osv. Det tar tid! Är rädd att den blir överhettad. 🙂
Trevlig helg!/ Mia
Är inte sirap socker?
Hej!
Ursäkta sent svar.
Agavesirap som jag använder här kommer från agave- en suckulent växt som växer i Mexico och i södra USA. Man pressar saven ur agaveplantan och hettar upp juicen för att omvandla polysackrid till enkla sockerarter för att sedan koncentrera den till flytande sirap.
Agavesirap har GI-32 och ger inte lika kraftiga blodsockerhöjningar som vanligt vitt raffinerat socker som består till största delen av sockertypen sackaros,vilket ger ett skyhögt GI-värde (97).
Med Vänlig Hälsning
Mia