Riktig mat & hälsa

Klänning med guldkant, tävlingsnerver, affirmation och rödlöksmarmelad!

Idag när jag gjorde ett ärende på stan, hängde den bara där mitt framför mina ögon! Jag lovar att den sa: Mia köp!!!
Såklart att jag bara måste köpa den. Klänningen ska med till Hawaii! En trigger för en vinnarskalle! En hatt med guldpaljetter är redan inhandlad.

Svart klänning med guldpaljetter

Foto: Mia Hagenmalm

 

Jag har bestämt mig för att komma hem med en guldmedalj! Och gör jag inte det, så har jag ändå vunnit! Som min dirigent Britt-Helene alltid säger: Vinn först och tävla sen! Och det är vad jag affirmerar nästan varje kväll! Jag går igenom varje detalj! Hur jag vaknar på hotellrummet på tävlingsdagen! Jag går upp och är lugn som en filbunke, jag vet exakt vad jag ska ha för scenkläder. Sminket och lösögonfransar fixar jag galant, liksom frisyren: Victory Rolls! Allt går enligt planerna.  Jag står redan  på scenen i Honolulu! Jag kan känna hur strålkastarljuset värmer mitt ansikte och jag hör applåderna och hejaropen!
På ytterdörren hemma har jag ytterligare en trigger! Det är liten dekal som det står Aloha Honolulu på!
Aloha! Om fem veckor står vi på tävlingscenen! Nu går tiden fort! Snart är vi där! Det är inte konstigt att jag känner att det rycker i tävlingsnerven och att de välbekanta fjärilarna i magen börjar vakna! Men jag välkomnar dem! Jag är mer än taggad!
Innan vi åker ska vi förstås ha ett genrep! Det blir på Nacka Aula den 20/10 kl 14 och 17:30 om någon skulle vara intresserad av att ge oss en lyckospark och se vårt tävlingspaket.

Häromdagen gjorde jag inläggningar och efterrätter som snart kommer upp på bloggen! Det blev en variant av rödlöksmarmelad utan socker också som jag tänker ha som tillbehör till lamm i helgen. Här är receptet:

Rödlöksmarmelad i glasburk. Två röda lökar och två aprikoser

Foto: Mia Hagenmalm

Rödlöksmarmelad:
2 st rödlök, stora
2-3 msk olivolja
1 dl vatten
4 msk rödvinsvinäger
4 -5 msk kokossocker
2 msk aprikoser, osvavlade, hackade (ekologiska)-
eller 2 msk russin, ekologiska
salt efter behag

Gör så här:
Stek löken sakta på medelsvag värme i olivoljan i ca 7-8 minuter. Tillsätt vatten, vinäger, kokossocker och aprikoser. Sjud på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna lite.  Häll upp på en väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]