Annons
Annons

Klänning med guldkant, tävlingsnerver, affirmation och rödlöksmarmelad!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
26 september, 2013
Rödlöksmarmelad i glasburk. Två röda lökar och två aprikoser

Idag när jag gjorde ett ärende på stan, hängde den bara där mitt framför mina ögon! Jag lovar att den sa: Mia köp!!!
Såklart att jag bara måste köpa den. Klänningen ska med till Hawaii! En trigger för en vinnarskalle! En hatt med guldpaljetter är redan inhandlad.

Svart klänning med guldpaljetter
Foto: Mia Hagenmalm

 

Annons

Jag har bestämt mig för att komma hem med en guldmedalj! Och gör jag inte det, så har jag ändå vunnit! Som min dirigent Britt-Helene alltid säger: Vinn först och tävla sen! Och det är vad jag affirmerar nästan varje kväll! Jag går igenom varje detalj! Hur jag vaknar på hotellrummet på tävlingsdagen! Jag går upp och är lugn som en filbunke, jag vet exakt vad jag ska ha för scenkläder. Sminket och lösögonfransar fixar jag galant, liksom frisyren: Victory Rolls! Allt går enligt planerna. Jag står redan på scenen i Honolulu! Jag kan känna hur strålkastarljuset värmer mitt ansikte och jag hör applåderna och hejaropen!
På ytterdörren hemma har jag ytterligare en trigger! Det är liten dekal som det står Aloha Honolulu på!
Aloha! Om fem veckor står vi på tävlingscenen! Nu går tiden fort! Snart är vi där! Det är inte konstigt att jag känner att det rycker i tävlingsnerven och att de välbekanta fjärilarna i magen börjar vakna! Men jag välkomnar dem! Jag är mer än taggad!
Innan vi åker ska vi förstås ha ett genrep! Det blir på Nacka Aula den 20/10 kl 14 och 17:30 om någon skulle vara intresserad av att ge oss en lyckospark och se vårt tävlingspaket.

Häromdagen gjorde jag inläggningar och efterrätter som snart kommer upp på bloggen! Det blev en variant av rödlöksmarmelad utan socker också som jag tänker ha som tillbehör till lamm i helgen. Här är receptet:

Rödlöksmarmelad i glasburk. Två röda lökar och två aprikoser
Foto: Mia Hagenmalm

Rödlöksmarmelad:
2 st rödlök, stora
2-3 msk olivolja
1 dl vatten
4 msk rödvinsvinäger
4 -5 msk kokossocker
2 msk aprikoser, osvavlade, hackade (ekologiska)-
eller 2 msk russin, ekologiska
salt efter behag

Gör så här:
Stek löken sakta på medelsvag värme i olivoljan i ca 7-8 minuter. Tillsätt vatten, vinäger, kokossocker och aprikoser. Sjud på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna lite. Häll upp på en väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.

Annons
Annons