Riktig mat & hälsa

Klänning med guldkant, tävlingsnerver, affirmation och rödlöksmarmelad!

Idag när jag gjorde ett ärende på stan, hängde den bara där mitt framför mina ögon! Jag lovar att den sa: Mia köp!!!
Såklart att jag bara måste köpa den. Klänningen ska med till Hawaii! En trigger för en vinnarskalle! En hatt med guldpaljetter är redan inhandlad.

Svart klänning med guldpaljetter

Foto: Mia Hagenmalm

 

Jag har bestämt mig för att komma hem med en guldmedalj! Och gör jag inte det, så har jag ändå vunnit! Som min dirigent Britt-Helene alltid säger: Vinn först och tävla sen! Och det är vad jag affirmerar nästan varje kväll! Jag går igenom varje detalj! Hur jag vaknar på hotellrummet på tävlingsdagen! Jag går upp och är lugn som en filbunke, jag vet exakt vad jag ska ha för scenkläder. Sminket och lösögonfransar fixar jag galant, liksom frisyren: Victory Rolls! Allt går enligt planerna.  Jag står redan  på scenen i Honolulu! Jag kan känna hur strålkastarljuset värmer mitt ansikte och jag hör applåderna och hejaropen!
På ytterdörren hemma har jag ytterligare en trigger! Det är liten dekal som det står Aloha Honolulu på!
Aloha! Om fem veckor står vi på tävlingscenen! Nu går tiden fort! Snart är vi där! Det är inte konstigt att jag känner att det rycker i tävlingsnerven och att de välbekanta fjärilarna i magen börjar vakna! Men jag välkomnar dem! Jag är mer än taggad!
Innan vi åker ska vi förstås ha ett genrep! Det blir på Nacka Aula den 20/10 kl 14 och 17:30 om någon skulle vara intresserad av att ge oss en lyckospark och se vårt tävlingspaket.

Häromdagen gjorde jag inläggningar och efterrätter som snart kommer upp på bloggen! Det blev en variant av rödlöksmarmelad utan socker också som jag tänker ha som tillbehör till lamm i helgen. Här är receptet:

Rödlöksmarmelad i glasburk. Två röda lökar och två aprikoser

Foto: Mia Hagenmalm

Rödlöksmarmelad:
2 st rödlök, stora
2-3 msk olivolja
1 dl vatten
4 msk rödvinsvinäger
4 -5 msk kokossocker
2 msk aprikoser, osvavlade, hackade (ekologiska)-
eller 2 msk russin, ekologiska
salt efter behag

Gör så här:
Stek löken sakta på medelsvag värme i olivoljan i ca 7-8 minuter. Tillsätt vatten, vinäger, kokossocker och aprikoser. Sjud på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna lite.  Häll upp på en väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]