Riktig mat & hälsa

Klänning med guldkant, tävlingsnerver, affirmation och rödlöksmarmelad!

Idag när jag gjorde ett ärende på stan, hängde den bara där mitt framför mina ögon! Jag lovar att den sa: Mia köp!!!
Såklart att jag bara måste köpa den. Klänningen ska med till Hawaii! En trigger för en vinnarskalle! En hatt med guldpaljetter är redan inhandlad.

Svart klänning med guldpaljetter

Foto: Mia Hagenmalm

 

Jag har bestämt mig för att komma hem med en guldmedalj! Och gör jag inte det, så har jag ändå vunnit! Som min dirigent Britt-Helene alltid säger: Vinn först och tävla sen! Och det är vad jag affirmerar nästan varje kväll! Jag går igenom varje detalj! Hur jag vaknar på hotellrummet på tävlingsdagen! Jag går upp och är lugn som en filbunke, jag vet exakt vad jag ska ha för scenkläder. Sminket och lösögonfransar fixar jag galant, liksom frisyren: Victory Rolls! Allt går enligt planerna.  Jag står redan  på scenen i Honolulu! Jag kan känna hur strålkastarljuset värmer mitt ansikte och jag hör applåderna och hejaropen!
På ytterdörren hemma har jag ytterligare en trigger! Det är liten dekal som det står Aloha Honolulu på!
Aloha! Om fem veckor står vi på tävlingscenen! Nu går tiden fort! Snart är vi där! Det är inte konstigt att jag känner att det rycker i tävlingsnerven och att de välbekanta fjärilarna i magen börjar vakna! Men jag välkomnar dem! Jag är mer än taggad!
Innan vi åker ska vi förstås ha ett genrep! Det blir på Nacka Aula den 20/10 kl 14 och 17:30 om någon skulle vara intresserad av att ge oss en lyckospark och se vårt tävlingspaket.

Häromdagen gjorde jag inläggningar och efterrätter som snart kommer upp på bloggen! Det blev en variant av rödlöksmarmelad utan socker också som jag tänker ha som tillbehör till lamm i helgen. Här är receptet:

Rödlöksmarmelad i glasburk. Två röda lökar och två aprikoser

Foto: Mia Hagenmalm

Rödlöksmarmelad:
2 st rödlök, stora
2-3 msk olivolja
1 dl vatten
4 msk rödvinsvinäger
4 -5 msk kokossocker
2 msk aprikoser, osvavlade, hackade (ekologiska)-
eller 2 msk russin, ekologiska
salt efter behag

Gör så här:
Stek löken sakta på medelsvag värme i olivoljan i ca 7-8 minuter. Tillsätt vatten, vinäger, kokossocker och aprikoser. Sjud på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna lite.  Häll upp på en väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]