Annons
Annons

Bråda dagar, resfeber och blomkålsgratäng

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
24 oktober, 2013
Blomkålsgratäng på svartrandig tallrik

Nu har jag ordentlig resfeber! Igår ville jag inte ens åka. Idag har jag dock fått mycket gjort av det som ska vara färdigt innan jag åker.
Som till exempel bankärenden, betala alla räkningar, ringa försäkringsbolag osv. Igår fick jag hjälp att få på vinterdäcken på bilen och jag har tvättat klart. Det känns mycket lugnare nu, och jag längtar verkligen tills jag sitter på planet mot New York på tisdag! På tisdag! Det är då vi börjar resan, jag och min dotter. Mot Hawaii! Helt sjukt underbart! Nu är det lite som ska inhandlas, som svenskt kaffe vilket är ett måste. Kaffet i USA är inte att leka med. Otroligt äckligt!

Måste berätta om mitt lilla apotek som är med på resan. Jag äter redan betakaroten och det har jag även med mig. Jag får alltid soleksem av solen annars, men jag slipper det med betakaroten.. Tea tree olja är ett annat måste. Mot insektsbett osv. Jag har även solskyddsfaktor 30, ecos solkräm utan nanoteknik. Och jag kan inte vara utan Secuvies After Sun. Den är helt outstanding. Läker solsveda och eksem på ett kick. Ett Universalmedel. Helt naturligt! Lactiplus, goda bakterier för semestermagen, även om det är mycket rent på Hawaii. OCH!! Inte att förglömma: Cool Down! Min trygghet vid tävlingar! Cool Down är ett speciellt extrakt från grönt te som gör att man blir lugn och fokuserad. Superbra!

Min lunch idag blev en blomkålsgratäng med ost, paprika och kalkonbacon. Tyvärr blev fotot ganska dåligt då jag tog bilden med mobilen då min kamera gått i strejk.

Annons
Blomkålsgratäng på svartrandig tallrik
Foto: Mia Hagenmalm

 

Blomkålsgratäng med ost och kalkonbacon.
2 portioner:
1 litet blomkålshuvud
100 g philadelphiaost
0,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk örter
1 gul eller röd paprika
4 cm purjolök, skivad
1/2 paket kalkonbacon
smör

Gör så här:
Lägg blomkålshuvudet i en kastrull med kallt lätt saltat vatten som täcker hela grönsaken. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10-15 minuter. Känn gärna efter med en sticka. Det ska vara lite al dente (tuggmotstånd).
Häll av vattnet från blomkålen och låt det rinna av i exempelvist ett durkslag. Skiva under tiden paprikan och finhacka löken. Stek i smör tills löken blir genomskinlig. Skär bacon i tärningar och fräs snabbt. Lägg blomkålen i en ugnsfast form. Blanda osten med pressad vitlök och örter och bred på röran
över kålen. Fördela bacon, lök och paprika över blomkålen. Ugnsgratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter på 225 grader. Servera med sallad.

Ha det gott!/ Mia

 

Annons
Annons