Riktig mat & hälsa

Hemma igen! Med guldmedaljen runt halsen!

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Så var man hemma igen efter en lång resa som tog nästan 30 timmar från dörr till dörr. En resa över halva jordklotet!

Vi mellanlandade i New York ett knappt dygn och upplevde lite av Manhattan och Time Square, Broodway. Tyvärr var vi så trötta efter resan att det bara blev en snabbvisit i storstaden. Idag minns jag knappt att vi varit där.

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Skyskrapor

Foto: Mia Hagenmalm

Det är helt otroligt vilka kontraster det blir från att ha varit i värmen med vajande palmer och komma hem till kyla och skrapa bilrutor från frost. Samtidigt måste jag säga: Borta bra men hemma bäst!
Sverige är egentligen fantastiskt vackert!

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Någonting jag verkligen har saknat när jag varit borta är att få äta bra mat. I USA / Hawaii innehåller precis allt socker.Och det gäller även råvaror. Det är jättesvårt att hitta något neutralt. Och ingrediensförteckningar behöver man tydligen inte heller ha på vissa varor. Jag blev så glad när jag hittade coleslaw i manuella disken. Men ingen ingrediensförteckning på den vilket ter sig väldigt konstigt för mig som är van att allt ska stå. Hur klarar sig en diabetiker eller allergiker? När jag sedan skulle smaka, var den sötare än sötast. Jätte äckligt! Varför söta coleslaw? På hotellrummet fanns det dock både micro och kylskåp. Och även om jag inte gillar att använda microvågsugn, så var den till stor hjälp när vi lagade vår egen mat på dagarna. Det blev mycket äggröra och frukt och grönsaker. Men också skitmat! Man är ju tvungen att äta. Och det är väldigt dyrt att leva där!

Själva resan gjordes ju i ett syfte. Jag hade inte direkt semester, även om det blev sol och bad och lite äventyr också! Hawaii är väldigt vackert med sina vulkanberg och natur.

Syftet för resan var ju att tävla på A-nivå med kören och göra bra ifrån oss! Och det gjorde vi! Väldigt bra! Vi vann allt! Hela tävlingen! Och slog poängrekord med de högsta poäng som någonsin delats ut i en final i dessa tävlingar!
Dessutom var vi också den första utländska barbershopkören som någonsin vunnit! Helt otroligt makalöst! Vi har inte bara vunnit utan vi har gjort historia! Jag kan knappt fatta att det är sant! Men jag har ju min championmedalj runt halsen så det är sant! 🙂 Vi har tränat drillat, repat och slitit för detta guld i två år nu, så det är vi så värda!

Rönninge Show Chorus dirigenter Anna Alvring och Britt-Helene Bonnerdahl håller tal för vinnarkören RSC på hawaii 2013

Foto: Mia Hagenmalm

Mina guld-dirigenter Anna Alvring Och Britt-Helene Bonnerdahl


2 comments on “Hemma igen! Med guldmedaljen runt halsen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]