Riktig mat & hälsa

Hemma igen! Med guldmedaljen runt halsen!

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Så var man hemma igen efter en lång resa som tog nästan 30 timmar från dörr till dörr. En resa över halva jordklotet!

Vi mellanlandade i New York ett knappt dygn och upplevde lite av Manhattan och Time Square, Broodway. Tyvärr var vi så trötta efter resan att det bara blev en snabbvisit i storstaden. Idag minns jag knappt att vi varit där.

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Skyskrapor

Foto: Mia Hagenmalm

Det är helt otroligt vilka kontraster det blir från att ha varit i värmen med vajande palmer och komma hem till kyla och skrapa bilrutor från frost. Samtidigt måste jag säga: Borta bra men hemma bäst!
Sverige är egentligen fantastiskt vackert!

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Någonting jag verkligen har saknat när jag varit borta är att få äta bra mat. I USA / Hawaii innehåller precis allt socker.Och det gäller även råvaror. Det är jättesvårt att hitta något neutralt. Och ingrediensförteckningar behöver man tydligen inte heller ha på vissa varor. Jag blev så glad när jag hittade coleslaw i manuella disken. Men ingen ingrediensförteckning på den vilket ter sig väldigt konstigt för mig som är van att allt ska stå. Hur klarar sig en diabetiker eller allergiker? När jag sedan skulle smaka, var den sötare än sötast. Jätte äckligt! Varför söta coleslaw? På hotellrummet fanns det dock både micro och kylskåp. Och även om jag inte gillar att använda microvågsugn, så var den till stor hjälp när vi lagade vår egen mat på dagarna. Det blev mycket äggröra och frukt och grönsaker. Men också skitmat! Man är ju tvungen att äta. Och det är väldigt dyrt att leva där!

Själva resan gjordes ju i ett syfte. Jag hade inte direkt semester, även om det blev sol och bad och lite äventyr också! Hawaii är väldigt vackert med sina vulkanberg och natur.

Syftet för resan var ju att tävla på A-nivå med kören och göra bra ifrån oss! Och det gjorde vi! Väldigt bra! Vi vann allt! Hela tävlingen! Och slog poängrekord med de högsta poäng som någonsin delats ut i en final i dessa tävlingar!
Dessutom var vi också den första utländska barbershopkören som någonsin vunnit! Helt otroligt makalöst! Vi har inte bara vunnit utan vi har gjort historia! Jag kan knappt fatta att det är sant! Men jag har ju min championmedalj runt halsen så det är sant! 🙂 Vi har tränat drillat, repat och slitit för detta guld i två år nu, så det är vi så värda!

Rönninge Show Chorus dirigenter Anna Alvring och Britt-Helene Bonnerdahl håller tal för vinnarkören RSC på hawaii 2013

Foto: Mia Hagenmalm

Mina guld-dirigenter Anna Alvring Och Britt-Helene Bonnerdahl


2 comments on “Hemma igen! Med guldmedaljen runt halsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]