Riktig mat & hälsa

Adventskaka blev Quinoasallad

Quinoasallad med salami och parika

Foto: Mia Hagenmalm

Jag hade tänkt baka igår, men ibland orkar man inte på grund av jobb och annat. Jag kör kanske ihop något i eftermiddag. Så jag får bjuda på min lunch idag istället. Det blev en Quinoasallad med salami. Mycket gott!

Quinoasallad med salami
2portioner:
1,5 dl quinoa, jag tog svart/vit för färgens skull
0,25 dl olivolja
1 msk vinäger
1 msk honung, flytande
1 apelsin, klyftor som är filèade
1/2 gul paprika, i tärningar
100 g coctailtomater, skurna i halvor
1 bunt sparris, färsk (ca 100g)
1/2 skivad rödlök
100 g isbergssallad
100g ost, lagrad
100 g skivad salami

Gör så här:
Skölj noga och koka quinoan enligt anvisning på paketet. Låt svalna. Koka även sparrisen i lätt saltat vatten ca 3-5 minuter. Blanda olivolja med honung och vinäger i en skål tillsammans med persilja, herbamare och svartpeppar. Slå det över quinoan och blanda. väl. Blanda ner paprika, tomater och lök. Fördela isbergssalladen på ett fat och lägg på quinoablandningen över.  Låt svalna något och blanda ner osten tillsammans med salami i quinoan.

Ha en trevlig helg! /Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]