Riktig mat & hälsa

Hänger du på sockerutmaningen?

 Kanske du äter för mycket sött eller slarvar med maten, äter halvfabrikat,  färdigmat osv!? Då kan det här ett ypperligt tillfälle för dig att hänga på när jag kör igång sockerutmaningen på måndag den 17/3, vecka 12! (Det är redan nästa vecka)!

Sockerutmaningen går ut på att utesluta socker i alla former förstås och via Kurera Facebook, kommer jag att lägga upp en kommentar varje kväll. I den tråden vill jag att DU som hänger på lämnar en kommentar om hur dagen har varit. Jag kommer även att på Kurera Facebook ge ett tips varje morgon om hur du kan minska ditt sötsug, och även berätta varför i min blogg samma dag. Så det är bra om du kikar in och kollar  mina inlägg också.  Naturligtvis kommer jag att stötta dig under tiden. Jag vet att det är svårt att sluta med socker för den som är sockerberoende.  Så ställ gärna frågor till mig.

Jag kommer under denna vecka lägga upp tips innan vi startar, på vad man kan äta och inte bör äta, och samtidigt tipsa om lite frukost och mellis. Så kika gärna in! 🙂

Må så gott! / Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]