Nu är vi inne på dag 2 av sockerutmaningen! Det kan vara både tufft och jobbigt men sötsuget dämpas efter bara en vecka eller två när man lägger om kosten och utesluter socker..
Det är för att när du äter sött frigörs ett hormon som är kopplat till hunger och sötsug i magsäcken som heter Ghrelin. Vid intag av mycket sött, ökar hormonet, men när du minskar sötsaker i din kost minskar också hormonet. Och det redan efter en vecka!
Så håll Uuuuuuut!
Ett tips är att ta 1-2 matskedar kokosfett/dag som ett kosttillskott. Håller sötsuget borta därför att kokosfett balanserar ditt blodsocker! Dssutom har kokosfett många andra bra egenskaper som att det håller virus borta, ökar ditt immunförsvar och enligt nya undersökningar är kokosfett ett bra ”hjärnfett”, då det motverkar alzheimers
Denna underbara olja/fett innehåller unika essentiella ämnen som i kroppens omvandlas och ger energi till våra celler. Kokosfett är rik på omega 6 och omega 9 och kaprinsyra som är en viktig komponent i kokosfett. Kaprinsyra hjälper till att upprätthålla en sund tarmflora då den har en ph-reglerande effekt i tarmen. Kokosfett är också effektiv mot virussjukdomar eftersom att den innehåller det essentiella näringsämnet laurinsyra. Den är också rik på Q-10, E-vitamin, järn, zink, växtsteroler och lecitin samt stödjer omvandlingen av fettsyror i kroppen till ett optimalt förhållande mellan Omega 3 och Omega 6. Den är också bra för det onda kolesterolet och för hjärtat. Kokosfett bidrar också till att öka din förbränning i kroppen.
Ta gärna en sked på morgonen så håller du sötsuget på av stånd. Jag brukar använda en sked kokosfett i morgonkaffet istället för mjölk. Eller i smoothien. Men om sötsuget sätter in och jag står och suktar efter något sött, äter jag gärna kokosfett på sked! Vips så försvinner sötsuget! Och så är kokosolja väldigt gott! Jag äter både utan och med kokossmak.