Riktig mat & hälsa

Rödbetor och renande rödbetssshot

Rödbetor med blast

Foto: Mia Hagenmalm

Rödbetor är verkligen nyttigt!
För att den ger energi,  har en renande effekt på levern,  motverkar cancer och är bra för cirkulationen, hjärta och kärl.
Den har blivit oerhört populär bland idrottsmän som vill öka sin prestionsförmåga.  
Förr trodde man att man inte skulle äta så mycket av nitritrika grönsaker som spenat och rödbetor därför att det ansågs  vara farligt, men nu vet man bättre!Tack vare svensk forskning! 🙂
Min mamma har dock sedan jag var liten hävdat motsatsen, och hon har druckit rödbetsjuice sen 70-talet i perioder! Men hon har nästan i hela sitt liv varit hälsomedveten och jobbade  bland annat som homeopat.
Själv dricker/ äter  jag gärna rödbetor flera gånger i veckan. Dels för den renande effekten men också för energin. Sen har jag tänkt att motverka och minska ytliga blodkärl på benen. En deciliter om dagen räcker som ett tillskott.

De här shotsen gjorde jag i morse. De blir lite "matigare" när man mixar rödbetor, och man får tugga lite, men gott är det. När jag har rödbetor med blast, brukar jag köra ner lite av den också i smoothien eller shoten. Blasten är full av näring och kan med fördel mixas med. Du kan använda både blad och blast! 🙂
 

Rödbetsshots
2 shots eller 1 glas
1 rödbeta, eko
2 rödbetsblast, grovhackad
1 dl vatten
1 klyfta vattenmelon, eko
några isbitar

Gör så här:
Skölj, skala och skär rödbetan i mindre bitar och gör detsamma med blasten. Mixa alltsammans. Njut!

Gör en bra dag! / Mia

rödbetsshot i små glas

Foto: Mia Hagenmalm


2 comments on “Rödbetor och renande rödbetssshot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]