Riktig mat & hälsa

Blueberry Pancakes

Blåbärspannkakor toppade med blåbär på ett vitt fat med blå blommot

Foto: Mia Hagenmalm

Jag ägnar en hel del tid till att göra en bra och näringsrik frukost på morgonen. Den ska innehålla bra med proteiner och bra fetter så  jag står mig fram till lunch, och är pigg  och full av energi. Så jag går gärna upp tidigt för att hinna ta en lång uppfriskande morgonpromenad med hunden. Då kommer cirkulationen igång i kroppen, och min stela rygg känns bättre. Under promenaden brukar jag fundera på vad jag ska äta till frukost.

I morse klampade jag som vanligt ut i linne, tunn kofta och barfota i mina öppna sandaler, men det var för första gången kyligt klockan halv sju, nästan som om det hade varit frost i natt. Jag mötte flera människor som tagit på sig  bättre med ytterkläder. Jag hade glömt att titta på termometern innan jag gick ut. Dax att ta fram jacka och hela skor kanske.

Det är underbart att promenera förbi alla trädgårdar där det växer äppelträd som nu är fulla med kart och på nyponbuskarna växer det rikligt med bleka nypon. Snart är det dax att skörda. Ibland, om har man tur, ställer villaägarna ut en låda med fallfrukt till förfogande  för oss som inte har äppelträd,vid grinden. Men än får man vänta på att äpplena ska mogna. Däremot finns det gott om blåbär i skogarna och i morse fick just blåbär bli en ingrediens i min frukost i form av blåbärspannkaka. Riktigt goda.

Blueberry Pancakes
2 portioner 4 st
1 dl mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm kardemumma
1 msk fiberhusk
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 dl mandel -eller kokosmjölk
2 ägg
1 dl blåbär

Gör så här:
Vispa kraftfullt  ihop alla ingredienser utom blåbär, antingen med elvisp eller för hand. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Rör försiktigt ner blåbär.
Stek på svag värme i kokosfett. Servera med blåbär.

Jag drack också min gröna/ drink  med vetegräs för syra/basbalansen förstås.

Ha en bra dag! /Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]