Riktig mat & hälsa

Blåbärssmoothie med vetegräs

En grön smoothie i glas på ett blått fat, toppade med blåbär och kokosflingor

Foto: Mia Hagenmalm

Blåbär är gott och innehåller kraftiga antioxidanter och innehåller mer av antioxidanten flavanoiden-antocyanin, än något annat livsmedel. Antioxidanterna skyddar dina celler från att åldras i förtid ! Antocyanin är det mest verksamma ämnet för just ögat i blåbär, vilket har en god effekt mot nedsatt syn och andra ögonbesvär. Blåbär har också en renande effekt på blodet och verkar även bra på immunförsvaret. Enligt studier har det även visat sig vara bra för minnet.
Förr kunde man faktiskt köpa blåbär som febernedsättande medel på apoteken.
Jag äter själv blåbärskapslar för det har en väldigt bra effekt på åldersrelaterade synproblem som närsynthet och mörkerseende. Och det hjälper faktiskt! För några år sedan var jag riktigt farlig i trafiken när det var mörkt. Jag hade jättesvårt att se ordentligt. Och mot mörkerseende hjälper inga glasögon i världen! Men sen jag börjat med blåbärskapslar är det inga problem längre.

               Fantastiskt tycker jag!

I morse innehöll min "Gröna" smoothie med vetegräs, blåbär och den blev supergod faktiskt. Vetegräs har annars en tendens att ta över smaken i allting, men här märktes den inte. Vetegräs äter jag varje dag, för att väga upp syra/basbalansen i kroppen.

Blåbärssmoothie med vetegräs
2 glas
2 apelsiner, saft av, EKO
1 banan, EKO
1 näve spenat, EKO
2 dl blåbär
1 msk vetegräs

Mixa alltsammans och häll upp i glas! Jag toppade smoothien med blåbär och kokosflingor


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]