Riktig mat & hälsa

Ljuvlig Raw chokladfudge!!!!

Rawfood chokladfudge toppade med pistagenötter

Foto: Mia Hagenmalm

Jag inhandlade en bok häromdagen: Rawfood- hälsosam julmat till hela familjen av Ida Hjort och Ida Kirk Foged!
Där fanns massor av fina julrecept, bland annat denna ljuvliga chokladfudge som jag bara måste testa!
Men nu känner jag att det får vara bra med godis till jul efter denna underbara skapelse, men vissa saker kan man inte låta bli att göra. Nu hade jag inte vissa av ingredienserna hemma, och hade inte lust att köpa heller, men den blev supergod och höll ihop ändå.

En röd rawfoodbok

Foto: Mia Hagenmalm

Chokladfudge
2 1/2 dl solroskärnor, eko, blötlagda 4 timmar
2 1/2 dl dadlar, blötlagda i 3 dl vatten ca 2-4 timmar
1b dl kakaosmör, finrivet
1 dl kokossmör/
4 msk raw kakaopulver
3 dl vatten, gärna det vatten som dadlarna var blötlagda i.
1 tsk kanel
1 tsk psylliumfröskal
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Ev pistagenötter till topping.

I ursprungsreceptet ingick även 1 msk lecitingranulat, 1 msk carobpulver och 1 nypa malda nejlikor. Så vill man, ha i det också! 🙂

Gör så här:
Smält kakaosmör med kokossmör i ett vattenbad. Häll av vattnet från solroskärnorna. Använd gärna vattnet från dadlarna. Mixa sedan alla ingredienser till en len smet. Klä in en form med smörpapper och häll i smeten.( ca 17 X 25 cm). grovhacka nötter och toppa fudgen med det. Ställ kallt!

Mia


2 comments on “Ljuvlig Raw chokladfudge!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]