Riktig mat & hälsa
En blandning av kokosflingor frön och kryddor i en mörklila skål

Kokos-och frökrydda och Nordiska Mästerskapen

Nu har det verkligen börjat pirra i tävlingsnerven! Välbekanta små fjärilar börjar vakna till liv inom mig! På lördag står vi- Rönninge Show Chorus på scenen i Karlstad och tävlar i Nordiska Mästerskapen, kvinnlig barbershop. Det ska bli så himla roligt och spännande.

Mia Hagenmalm

Foto: Evelyn Hagenmalm

Dax att ta fram turhatten, en hatt jag köpte i Galviston-Texas när vi tävlade inför VM i Houston. Det kanske är lite löjligt och skrockfullt, men jag har fått för mig att den här hatten ger tur till hela RSC och jag vågar faktiskt inte låta bli att bära den på tävlingsdagarna. Ja inte när vi står på scen förstås! 🙂
Håll alla tummar vid 13 på lördag!
Den kör som vinner får åka till Las Vegas och tävla i Världsmästerskapen nästa höst!

Jag groddade broccoli förra veckan och nu är de klara. Broccoligroddar är lite beska och  ganska stinniga i smaken för att äta ensam. Smakar lite som en blandning av rädisa och krasse. Men är riktigt, riktigt nyttigt och supergott i sallad. Läs mer om den nyttiga broccolin här:Broccoli skydda mot cancer/ och här:Grönt skyddar mot solbränna och luftfororeningar/

Broccoligroddar i en groddskål

Foto: Mia Hagenmalm

Jag brukar göra en krydda med kokos, chili, sesamfrön och pumpakärnor,solrosfrön samt flingsalt.
Den är jättegod att ha på exempelvis sallad eller bara strö på maten om man tycker.

Kokos-och frökrydda
2 dl kokosflingor
1/2 msk flingsalt
1 dl sesamfrön, svarta och vita blandade
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
2 tsk chiliflakes

Gör så här:
Kör sönder kokosflingorna i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser
och blanda ordentligt. Häll upp på väl rengjord burk.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]