Riktig mat & hälsa
Aubergine med tomat, halluomi

Vegetarisk grillad dubbelmacka utan bröd

Äntligen har jag semester! Riktigt, riktigt skönt ska det bli att få njuta av ledighet.

Min dotter har åkt i förväg till Gotland med min äldre dotter och hennes familj. Jag har dock lite att göra på hemmaplan  innan jag själv reser iväg.
Jag hoppas bara att detta regnväder snart passerar, för det är inte lika mysigt att ha husvagnssemester om det regnar som när det är fint väder. Men miljöombyte förnöjer och jag längtar bort!

Igår bara var jag och tog det riktigt lugnt. Så skönt! Inga måsten alls på agendan mer än att gå ut med hunden.
Och egentligen hade jag, eftersom att jag är ensam hemma, ingen lust att laga något speciellt till lunch. Men äta bör man annars dör man. Jag är en person som mår väldigt dåligt om jag inte äter ordentlig frukost, lunch och middag.
Hittade så lite skojiga recept på mackor utan bröd som florerade på facebook, så jag efterapade ett av dessa recept.
Supergott och vegetariskt på grillad aubergine med tillbehör. Självklart är det fritt fram att lägga på ingredienser som man själv gillar.
Alla ingredienser är förstås ekologiska i min "macka".

Vegetarisk grillad dubbelmacka utan bröd
2 portion
1 aubergine
8 champinjoner
4 skivor mozzarella eller halloumi
4 skivor tomat
sallad
några ringar av rödlök

Gör så här:
Skär auberginen på längden mitt itu och skär sedan ytterligare  två skivor till på längden så att du får 4 skivor. Annars blir de för tjocka. Grilla  skivorna på båda sidor tills de är genomstekta. ( Jag använde grillpanna). Vill du ha halloumi, grilla dessa också.
Skär champinjonerna på mitten och grilla eller stek dem. Dekorera aubergineskivorna med sallad, ost, tomat och lök. Lägg på den andra halvan aubergine. Njut! Supersmarrigt!

Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]