När jag var yngre var jag helt galen i kräftor och kunde äta hur mycket som helst. Idag räcker det med några stycken för att jag ska vara nöjd och i ärlighetens namn föredrar jag räkor.
Jag vill gärna ha något mer än bara skaldjur på kräftskivan så här vill jag dela ett recept på supergod och annorlunda potatis som ett tillbehör. Denna potatis blir syrlig och lite knaprig! Potatismänniska som jag är måste jag säga: I LÖÖÖÖV IT! 🙂
//Mia
(Receptet hittade jag i tidningen ”Allt Om Mat”men jag har bytt ut några ingredienser som smör mot kokosolja och salt mot himalaya).
Krossad saltsyrlig potatis
4-5 portioner
1 kg små potatis, eko
1 dl vinäger, eko
2 tsk himalayasalt
2 msk kokosolja utan smak
2 msk olivolja
1 dl gräslök, finhackad
1 msk citron, färskpressad eko
1/2 tsk flingsalt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Skala potatisen och lägg den i en gryta med vinäger. Fyll upp med vatten så att det täcker potatisen och koka den mjuk. Rör ner kokosolja och rör om. Ta upp potatisen och lägg den på bakplåten. Krossa den lätt med exempelvis ett glas. Sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter. ta ut och vänd potatisen och ringla över olivolja. Låt gratinera i ytterligare 20 minuter. Ta ut potatisen och blanda ihop citronsaft med gräslök och ringla över potatisen. Strö över flingsalt och svartpeppar.