Annons
Annons

Supernyttig smoothie med vetegräs och ingefära

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
22 september, 2015
Två glas med grön smoothie. I bakgrunden ett grått fat med spenat, avokado och ingefära

Den här smoothien har jag nog haft i bloggen förut. Men det är verkligen en favorit i repris. Den är fantastisk god. Och nyttig!
Jag har dock pimpat smoothien denna gång med en matsked vetegräs för att göra den ännu mer nyttig! Det här är verkligen en energikick för hela kroppen. Dels vitaminfyllda frukter, dels klorofyll och mineraler från vetegräs. Dessutom nyttig kokosolja som ger dig bra fettsyror och energi samt stödjer ditt immunförsvar och gynnar de goda mag/tarm-bakterierna.

Jag har ju skrivit om socker och hur farligt det är för kroppen.
Jag har själv sedan några år tillbaka lagt om min kost helt och tagit bort allt raffinerat socker som socker, vete, vitt ris, pasta osv, ur min kost.

Jag vill ha en bra basisk balans i kroppen, och vetegräs ett riktigt Superfood som har massor av nyttiga egenskaper som är bra för hälsan.

Annons

Netegräs i en vit burk

När man är försurad i kroppen lagras syra i bindväven och i lederna och kroppen måste ta basisk bikarbonat från blodet och basisk kalk ifrån skelettet vilket orsakar urkalkning. Om man har en långvarig obalans leder det till en försurad kropp som kan orsaka sjukdomar som mag-tarmbesvär, försämrad matsmältning, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, gikt, gallsten, candida, benskörhet, övervikt, astma, högt blodtryck, leversjukdomar muskelstelhet, trötthet och cancer som ett exempel. Försurad blir man av socker och snabba kolhydrater.

Man kan neutralisera sin sura kropp geneom att äta mer basisk föda och även hjälpa kroppen på traven med sådant som man vet är alkaliskt.
Vetgräs är en god källa till protein och fibrer men innehåller också basiska mineraler som kalcium och kalium. Proteiner bidrar till att bibehålla muskelmassa och normal benstomme. Kalcium och kalium är alkaliskt-basiskt och skapar en bra PH-balans i kroppen. Och på grund av att vetegräs har en hög koncentration av klorofyll vilket hjälper till med produktionen av fler röda blodkroppar som i sin tur ökar syreproduktionen i kroppen. Det gör att man blir piggare och får mer ork. Det stödjer även immunförsvaret och renar kroppen från toxiner.

Vetegräs innehåller även åtta essentionella aminosyror och selen.
Selen är en stark antioxidant som hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress och fria radikaler, samt bidrar till immunsystemets normala funktioner och till normal sköldkörtelfunktion.

Smoothie med vetegräs och ingefära
2 glas

1/2 banan, eko
2 1/2 dl färskpressad saft från apelsin, eko
1 dl mango, fryst, eko
25 g babyspenat, eko
2 cm ingefära, eko
1 msk vetegräs, eko
1 msk kokosolja, eko utan smak

Gör så här:
Pressa saften ur alpelsiner och skala ingefäran och skär i mindre bitar. Skölj spenaten och mixa alla ingredienser till en skön, grön smoothie! Häll upp i glas! Servera genast!

 

Annons
Annons