Riktig mat & hälsa

Kolloidalt silver hjälpte mot multiresistenta bakterier

Kolloidalt silver botade resistenta stafylokocker!
Ja, hur kan jag nu påstå det? Har jag fakta på det? Faktiskt har jag det!  Jag har egen erfarenhet, eller snarare jag har sett resultat genom min dotter och hennes barn som för ett tag sedan drabbades av resistenta stafylokocker.

Min dotter fick barn i höstas, hon ammade och det gick jättebra tills en dag då hon förmodligen blivit kall och fick mjölkstockning med hög feber, inflammation och dessutom sår på bröstvårtorna. Mjölkstockningen släppte dock med hjälp av Lecitin!
(Läs mer nedan om *Lecitin).

Samtidigt som min dotter var sjuk, fick hennes tvååriga son vätskande och variga sår bakom öronen. En odling visade stafylokocker.

Nu smittade han både min dotter och lilla bebisen. Såren var väldigt infekterade med rodnad, ömhet och grönt var. Det såg riktigt äckligt och otäckt ut. Såren läkte dock med antibiotika.
Men bara två dagar efter avslutad behandling blossade bakterierna upp igen. Det blev därför en omgång två med antibiotika. Samma sak upprepade sig ännu en gång! Bakterierna kom tillbaka. Alltså var stafylokockerna resistenta- MRSA- Multiresistenta stafylokocker.

Jag hade redan köpt kolloidalt silver till min dotter, men hon trodde väl inte riktigt på att det skulle hjälpa. Nu bad jag henne badda såren med silver och för sin egen del även inta en matsked var tredje timme. På bara en dag hade såren läkt! Alltså! EN DAG! Några få dagar efter syntes inte ett spår. Fantastiskt! Så det är ju riktigt konstigt att man inte anammar kolloidalt silver inom sjukvården kan man tycka. Särskilt när dessa MRSA- bakterier har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren.

Mia

Läs också: Sjukvården borde ordinera kolloidlat silver

Kolloidalt silver består av destillerat vatten och mikroskopiska silverpartiklar som har förmågan att rensa kroppen på skadliga bakterier, svamp och virus, samt är stärkande för immunförsvaret.
Silver är ett viktigt spårämne för just immunförsvaret. Om du är frisk har du också stora mängder silver i kroppen, framförallt i tymuskörteln eller brässen som den också kallas, och i mandlarna.
Silver användes flitigt i många läkemedel i början av 1900-talet innan antibiotikan kom i början någonstans 1930.

*Lecitin är riklig på de livsnödvändiga fettsyrorna Omega -3 och Omega-6 och är ett fettliknande ämne som inte innehåller kolhydrater, protein eller kolestrol, även kallad fosfatidylkolin eller fosfolipid, ett fettämne med förmåga att emulgera- sönderdela fetter ur kroppen som kan lösa upp mjölken i mjölkgångarna då det klumpar sig vid stockning.

Lecitin är nödvändig för alla cellembran, bindväven, cirkulationen, huden, hormonbalansen, produktionen av galla, nervsystemet och hjärnan. Cirka 1/3 av hjärnans torrvikt består av lecitin och lecitinliknande ämnen. Stora mängder lecitin finns också i andra vitala organ som hjärta, lever, njurar, benmärg, muskler och nervsystemet.


81 comments on “Kolloidalt silver hjälpte mot multiresistenta bakterier

 1. Tibor on

  Hej vet du inte att det är olagligt i Sverige att uppmuntra till dricka eller att saluföra vattenreningsprodukter?
  Du kan bli åtalad för vållande till annans död alltså om på grund av du matar de med sådant här desinformation leder till att någon far illa eller dör?

  ”Faktum (av latin factum, av facere ”att göra”), plural fakta, avser inom till exempel filosofi ett faktiskt föreliggande sakförhållande.

  Inom filosofin skiljer man på objektiva faktum och subjektiva värden. Vidare skiljer man på givna och säkra faktum och teorier som är tolkningar av fakta. För att något ska anses vara ett faktum måste det kunna falsifieras och beskrivas med en sann påståendesats.”

  ”Åsikt är en människas sätt att se på någonting, till exempel:

  – Enligt min åsikt är glass godare än paj.

  Det handlar alltså om ett uttalande om vad personen ifråga (personligen) tycker.”

  Det finns ingen vetenskaplig universitet i världen som stödjer hennes teser. Däremot finns det mängder av folk som dog när de häll på med sådant pseudovetenskapliga saker i tro att det kommer bota de. Är som att tro på att gud kommer bota dig och inte gå till läkaren på grund av det.

  Silver är bakteriedödande ja, det är klor också och eld med. Alltså dödar klor allt om man häller det på något MEN drick det i vatten så dödar det inte sjukdomen när väl i kroppen.

  Detta är på grund av att sjukdomen ser annorlunda ut när är i det mänskliga systemet och annorlunda när den är utanför den. Sammansättningen av celler etc. är annorlunda.

  Bakterier behöver inte ens ha silver eller vad som att dö. De flesta typer av bakterier självdör efter 30 sekunder ute ur kroppen.

  Svara
  • Maria on

   Du är rolig du 😉 Det är inte alls olagligt att berätta om sina erfarenheter.
   http://www.thenhf.se/lakemedelsverkets-polisanmalan-mot-ion-silver-ab-ar-nedlagd-inget-brott-har-begatts/

   Dessutom är det ingen som dött av att hälla i sig kolloidalt silver.

   Du får cancer
   går till doktorn
   får cellgifter
   dör ändå
   = Du dog av cancern

   Alternativ:
   Du får cancer
   går till alternativdoktorn
   får alternativmedicin
   dör ändå
   = Alternativdoktorn hade ihjäl dig.

   Alternativ 3, från en kommentar på facebook:
   Du får cancer
   går till alternativdoktorn
   får alternativmedicin
   blir frisk
   =Alternativdoktorn blir åtalad för kvacksalveri

   Svara
   • Anders Jackson on

    Aha. Relativisering av fakta och sanning.

    Den nya sjukan, som gör att icke evidensbaserad medicin, dvs humbug, sprider sig.

    Det där rengöringsmedlet som finns på bilden får inte säljas som läkemedel, kosttillskott eller naturmedicin, enlig svensk lag.
    Detta för att ägaren vägrar göra de tester som behövs för att få sälja det som annat än rengöringsmedel. Eftersom vinsten blir bättre om han slipper betala för dessa.

    Att rekommendera det till små barn är förbjudet enligt svensk lag.
    Att rekommendera det till allvarligt sjuka är förbjudet enligt svensk lag. Dvs exempelvis påstå att det botar cancer. Jag anser det jämstält med mordförsök eller mord.

    Så ja, det är 100% säkert att det inte finns vetenskapligt stöd för att sälja och marknadsföra det som medicin i Sverige.
    Det finns undersökningar gjorda i provrör som visar effekt, men jag antar att du även inser att det är något annat än kroppen, eller hur?
    Så ja, det gäller för alla 9 miljarder människor, till annat visats.

    Som vuxen får du stoppa i dig avfettningsmedel och påstå att de tarmdelar som kommer ut är maskar. Det gör inte att det är sant eller nyttigt.
    Men du får inte rekommendera det till barn eller allvarligt sjuk. Då begårndu lagbrott. Samma med den här vattenrengöringsmedlet.

    Svara
    • Michael Holm on

     Vilka 9 miljarder talar du om?

     Och om Jag som förälder rekommenderar KS. till något av mina barn så finns det ingen lag som gör detta till en olaglig handling.
     Om jag rekommenderar KS. till min 83 åriga granne så är heller inte det en olaglig handling.

     Rengöringsmedlet H2O (vatten) är också dödligt om det tages i för stora doser.. är detta också ”olagligt” att rekommendera till barn och sjuka?

     Ditt inlägg är behäftad med så många sak och faktafel att det är skrattretande : )

     Svara
  • Mia:3 on

   ute ur kroppen så dör bakterierna inom 30 sek, skriver du…men nu satt de ju under huden, dvs inne i kroppen – å dåååå MÅSTE du tänka om igen!! 😛

   Svara
  • Michael Holm on

   Tibor påstår en massa som är taget ur luften. Detta är läkemedelsindustrins välkända arbetssätt, att storlögna en massa saker, bl.a att silvervatten gör bakterier resistenta mot både det ena och det andra. Jag tänker inte dementera något av påstående då dessa serverats utan en enda källhänvisning vilket gör dem direkt värdelösa i en disussion. Det är fakta och enbart fakta som skall läggas fram i en diskussion som denna. eftersom fakta saknas så saknas även material att kommentera och därmed får vi tid över att lägga ner på verkligheten och det samma. Lögner, personliga åsikter och antaganden utan några bevis hör hemma någon helt annanstans. God fortsatt semestersommar till er alla!

   Svara
  • Annette on

   Tibor! Jag har aldrig hört så mycket svammel i en och samma artikel. KS används och är godkänd som vattenreningsmedel! Jag sitter här som levande bevis på att ks fungerar på bakterier och virus. 2 st idag friska hundar som vara nära att bli avlivade pga antibiotika som inte fungerade. KS och de blev bättre redan efter en dag och efter 1 vecka full friska. Själv botade jag vinterkräksjukan på 1 dag och min man fick det inte ens då han genast började med ks. Ingen av oss fick influensa trots att vi umgicks flitigt med sjuka. Jag kan rada upp ännu fler exempel på vad ks gjort för oss och våra djur.

   Svara
  • Ewa on

   Intressant nog är biverkningar av läkemedel den tredje största orsaken till dödsfall i världen. Alltså bör läkare och läkemedelsföretagen vara skyldiga till vållande av annans död i de fallen, eller?

   Svara
 2. Tibor on

  P.S. Du är okunnig. Silver används redan i vården i förbandsmaterial etc. då det är bakteriedödande. Däremot så är man återhållsam med det då bakterie dödande medel skapar resistenta bakterier.

  Detta du köpte är vattenreningsprodukt och folk dricker det i tro att det hjälper mot sjukdomar. Det är lurenderi och människor luras betala dyrt för lite vad som är destillerat vatten med silverpartiklar i. Många har dött tack vare detta med då de blivit intalade att inte gå till läkaren utan dricka medlet istället. Se upp för vad du främjar , du vill inte ha människors liv på ditt samvete. Jag har förklarat nu för dig vad och hur det ligger till

  Svara
  • Peter on

   Hej tibor
   Kan du förklara varför en katt som alltid haft mask 2-4 ggr per år, helt plötsligt efter att ha fått mask igen, synliga maskar i rumpan mars 2015. Då började jag ge silvervatten i dricksvattnet åt katten, närmsta två dagarna kom det ut jättemånga maskar, sedan dess inte en enda mask nu 2017. Klart detta medel fungerar, du kan ju försöka prata om placebo på en katt.

   Lösningen som påstår att ge resistenta bakterier är Silvernitrat och du verkar ju inte kunna se skillnad på ion silvers produkt och silvernitrat

   Svara
 3. linda on

  En vattenreningsprodukt som är farlig när man dricker det? Logiskt väldigt orimligt. Det värsta som kan hända är att inget händer. Det bästa som kan hända är att det blir bättre.

  Svara
 4. PETER on

  Tibor kanske skriver det dummaste inlägget i internets historia, ”Vattenreningsprodukt som är skadligt” alltså otroligt!! 😀

  Och till andra som inte tror, eller snarare inte har kunskap och vet bör utbilda sig och införskaffa sig en flaska KS hemma om omöjliga farliga saker dyker upp…

  Svara
  • Anders on

   Peter: nej, KS påverkar inte intelligensen eller kunskap om medicinska verkningar.
   En blir inte plötsligt utbildad av att köpa en flaska KS.
   Från ett företaget som gör miljonvinst på att sälja till oroliga människor. Som marknadsför det som universalmedel mot alla sjukdomar, från lätta förkylningar och till ebola och cancer.
   Men samtidigt vägrar att ens göra de nödvändiga studierna för att visa att det är ofarligt för människors hälsa.

   Hur kan du vilja stödja någon som profilerar så flagrant grovt på sjuka människors oro? Som medvetet bryter mot lagar och förordningar?

   OM Anders Sultan har rätt, varför låter han inte KS genomgå de tester och studier som mediciner skall göra, som visar systematiskt och vetenskapligt att det har verkan?

   Han gör miljonvinst varje år, så det borde vara moraliskt av honom att göra det. Speciellt som det få, enligt er, inte ger biverkningar som de nuvarande mediciner ger?

   Ja, varför inte placera pengar i detta och investera i att sådana studier hörs? Starta en croud sourcing projekt där pengarna går till studier. Ni skulle ju lura medicinbolagen OCH läkare skulle kunna ordinera det.
   Sedan gör ni studien på barn, så får ni använda det på barn med.

   Detta istället för att som nu bete er som vetenskapligfientliga metallfoliehattar och hävda att för första gången i modern vetenskapligmedicin så behöver ni inte bevisa att KS fungerar.

   Ja, allt vi som är kritiska vill, är att ni gör normala vetenskapliga tester som visar vilka biverkningar KS har, vilka verkningar KS har.
   När ni, eller bolag som tjärnargrova pengar, gjort det och fått dem publicerade i vanliga peer reviewed vetenskapliga tidningar.
   Ja, då kommer jag att säga ”se på fasen, det funkade och jag hade fel”, och sedan använda det.
   Vov kommer att göra samma sak.

   Men Anders Sultan vägrar, undrar varför? Det är det hittills ingen som gett ett tillfredsställande svar på.

   Svara
 5. Tibor on

  Ja det är och säljs som vattenreningsprodukt . Det är olagligt att sälja till mänsklig förtäring. Nej . Livsmedelsverket är inte med i någon konspiration att lura er ärthjärnor

  Svara
  • Tony Berglund on

   KS är numera klassificerat som vattenreningsprodukt eftersom regelverket ändades när vi gick med i EU, innan dess var det klassificerat som ett kosttillskott både i Sverige och i många andra EU-länder i många år utan en enda rapporterad biverkning.
   Läs på lite innan ni uttalar er.

   Svara
   • Anders on

    Riktigt. Eftersom kroppen inte har något behov av silver för någon funktion, så är det följaktligen något vi inte har i vår kost, och alltså inte behöver som kosttillskott.

    Alltså ett logiskt beslut att det inte längre får säljas som kosttillskott.

    Anders Sultan vägrar även att låta sin KS genomgå studier för att kontrollera att det inte är skadligt för människor, därför får det inte heller säljas som alternativ medicin.
    Ja, alternativ medicin behöves inte något bevis för att det fungerar för att få säljas. Men det får heller inte säljas som alternativ till riktig testad och bevisad fungerande medicin och behandling till sjuka. Det är humbug och olagligt.
    Det är nämligen oetiskt att lura sjuka och svaga.

    Svara
 6. Erika on

  Om det är någon som är en ärthjärna så är det Tibor. Förmodligen medlem i skeptikerföreningen VoF med, en förening som sedan tiotalet år ohämmat sprider osakligheter om kolloidalt silver.

  Kolloidalt silver är inte tillåtet att sälja som kosttillskott sedan 1 januari 2010 inom EU av politiska skäl, inte för att det skulle vara skadligt. I USA säljs produkten fortfarande som ett kosttillskott och man räknar med 10 miljoner användare enbart i USA. I Sverige såldes kolloidalt silver som ett kosttillskott i tiotalet år innan EU ändrade reglerna. Inga skador finns inrapporterade, bara mängder med positiva resultat.

  Tänk nu efter för en gångs skull Tibor. Om man desinficerar sitt vatten med hjälp av kolloidalt silver, finns inte silvret kvar i vattnet när du sedan dricker det? Vart tror du det tar vägen? Är det inte mänsklig förtäring?

  Svara
 7. Undrande on

  Hur långt tid tog det innan tester (jag antar att det togs nya tester) visade att MRSA-bakterierna var borta från din dotter och hennes son?

  Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej!
   De skulle egentligen äta en omgång tre med antibiotika, men hon testade silver före. (Som alltid när man äter antibiotika slås alla bakterier ut, även de goda, så de hade alla väldigt ont i magen och ville slippa).
   Hon baddade såren några gånger under en dag och det såg genast finare ut. Dagen därpå var det helt läkt och efter tre eller fyra dagar syntes ingenting. Det togs odling på de små barnen men inte på mamma då de sa att det var samma som barnen hade. Eftersom att såren läkte som de skulle, har hon inte gått tillbaka, för som hon sa, det var det ingen som bad henne göra.

   Mvh Mia

   Svara
   • Anders on

    Du vet att avbrytna antibiotikabehandlingar hör att resistenta bakterier utvecklas?

    Att ett av mänsklighetens stora hot är att färre antibiotikamediciner fungerar mot alla bakterier, vilket gör att människor dör pga till synes enkla infektioner?

    Att personer, som jag, med nedsatt immunförsvar utsätts för ökade risker att dö pga oansvarigt beteende som du uppvisar.

    Tack för att du skiter i om andra dör…

    Svara
    • Mias mat- och bakblogg on

     Hej igen Anders!
     Om du läser noga vad jag skrivit så var det inte frågan om en avbruten antibiotikabehandling. Här skriver jag att två behandlingar med antibiotika INTE HJÄLPTE och då behandlade hon med kolloidalt silver. Och tänk att det funkade! Är inte det helt fantastiskt tycker du? Det tycker jag! Det är fantastiskt när något fungerar när inte skolmedicinen gör det.
     Antibiotika har getts i allt för stor omfattning och på 80- och 90-talet skrev läkarna ut det mot det mesta som vanlig förkylning, virus- Ja, allt! Vare sig det hjälpte eller inte!.Man ger även djuren antibiotika i fodret och vi får i oss läkemedel när vi äter dem. Så det är läkemedelsindustrin och Livsmedelsindustrin som har skapat resistenta bakterier och det är dem du ska skylla på. Inte såna som jag som i all välmening vill att folk ska må bra.

     Med Vänlig Hälsning
     Mia

     Svara
     • Anonym on

      Ja det är fantastiskt , jag har själv ”druckit ” många liter kolloidalt silver och fått bort mina symptom på borrelia då jag inte klarar av antibiotika , och det fungerar bättre på virus än vad antibiotika gör , så jag är jättenöjd 😊 de som inte tror kan ju bara testa själva , som sagt så tar ks inte död på våra naturliga goda bakterier i tarmen, men det gör antibiotikan och därav försvagas immunförsvaret . Tack för ordet .

 8. Mia Tjärnlund on

  Fantastiskt att höra Mia! Jag har alltid några flaskor kolloidalt silver hemma och känner mig genuint trygg med det som universalmedel mot sjukdom. Vi använder det mot allt vi stöter på i vardagen – förkylningar, hosta, vårtor, munblåsor, sår – med stor framgång.
  Ingen som har testat och upplevt effekten av kolloidalt silver tvivlar någonsin mer på dess effekt och jag är övertygad om att även de bäst betalda trollen här i kommentarsfältet kommer inse det den dag de vågar lägga sina fördomar åt sidan och testa.

  Svara
 9. Tina on

  Tron kan fortsätta berg! Alla blir saliga på sin egen subjektiva sanning, ingen fel med det om man känner sig bättre rent fysiskt. Gör en vetenskaplig undersökning dubbel blindtest så kan det bli mer objektiv sanning. Lycka till allehopa och må gott!

  Svara
 10. Mia:3 on

  I Danmark säljs Kolloidalt Silver på Apoteket…får du magsjuka å hamnar på akuten så skrattar läkarna åt dig å undrar, VARFÖR du inte druckit KS – som du BÖR ha hemma i ditt hus-apotek!

  Svara
 11. Nina on

  Har ej tagit antibiotika på snart 2 år tsck vare ks….har hudsjukdom rosacea..
  I usa använder 10 miljoner ks. Vanliga mediciner kan göra folk sjuka. Men aldrig kännt nån biverkning el läst omdet när det gäller ks

  Svara
  • Anders on

   Det där är inte bevis för att det inte ger biverkningar eller ens fungerar.
   Det kallas anekdot.

   Samla systematiskt in några hundra anekdoter, så kan vi kanske ha något att börja fundera på att påbörja en vetenskaplig studie.

   Men anekdoter som dina har många systematiska fel.

   Men om det fungerar för dig, så fortsätt. Nej, du får inte lura på det till sjuka och påstå att det botar allvarliga sjukdomar. Ej heller rekommendera det till minderårig.

   Svara
  • Mias mat- och bakblogg on

   Hej!
   Det är viktigt att inte blanda ihop begreppen! Det finns inga VI här! Det är JAG som berättar i min blogg om en erfarenhet av kolloidalt silver där det botade stafylokocker när inte antibiotika hjälpte.
   Det finns dessutom inga studier på att Kolloidalt Silver skadar din hjärna, men du kanske syftar på silvernitrat? Kolloidalt silver säljs i butik som desinfektionsmedel för dricksvatten för att rena mot virus. bakterier, svamp och parasiter.

   Med Vänlig Hälsning Mia

   Svara
  • Anders Jackson on

   Gör det?
   Det finns däremot inte någon undersökning som säger att det är ofarligt, som krävs om det skall säljad som kosttillskott. Vilket det inte kan, eftersom kroppen inte behöver silver.

   Så jag har inte sett någon undersökning som påstår att det skadar hjärnan. Men ej heller någon klinisk undersökning som säger att det har önskad effekt.

   Svara
 12. Johan on

  De enda som förnekar ks existens och positiva verkan är verklighetsförnekarna inom VOF lobbyistorganisationen. Ett gäng invalider och sekt lik scientologerna, fast snäppet värre skulle jag säga. Svenska folkets största hot mot hälsa är vofarna

  Svara
  • Anders Jackson on

   Ingen förnekar att Ks existerar.
   Vad som ifrågasätts är vetenskapliga bevis för dess positiva verkan.

   Så om det vore att det var det undermedicin som bland annat Anders Sultan, ägare till ett bolag som säljer vattenrengörinngsmedlet och gör miljoner i vinst, påstår. Då vore det väl inte någon konst att sätta ihop en vetenskaplig studie.

   Till att börja med som visar att det är ofarligt. Vilket Sultan inte gjort.

   Sedan att göra en klinisk undersökning som visar dessa fantastiska effekter. Det har Sultan heller inte gjort.
   Vilket är konstigt, för då skulle han ju kunna sälja det som medicin. Inte som simpelt vattenreningsmedel.

   Nej, jag är inte med i Vof. Nej, jag är inte betald av någon lobbyorganisation.
   Jag är för vetenskaplig bevis och evidensbaserade mediciner och behandlingar inom sjukvård.

   (konstigt att ingen funderar över om du och dina likar är betald av Anders Sultan och hans bolag?
   Nae, de som förespråkar evidensbaserade mediciner är nog inte så konspiratoriskt lagda)

   Svara
    • Anders on

     Det var inte vad jag skrev.

     1) Anders Sultans företag har inte gjort någon studie som visar att KS är ofarligt. Varför?
     2) Ej heller gjort någon studie som visar verkan och biverkningar. Varför?
     3) Det finns inga vetenskapliga studier om medicinsk effekt på människor. Ändå påstår Anders Sultan att det botar allt från förkylning till ebola och cancer. Och ni tror honom, på hans ord. Utan några som helst bevis? Varför?
     4) Anders Sultans marknadsföring av sitt medel är olagligt. Det är humbug, liknande de i western-filmer som säljer snake-oil. De som brukar rullas i tjära och fjädrar och bäras ut på en stång. Och ni tror på honom, Varför det.
     5) Han tjänar grova pengar på det, och ni hyllar honom. Läkemedelsbolagen låter göra tester och vetenskapliga studier. Egna och andra som gör dem, för att till slut få tillstånd att sälja en medicin. Som bevakas hur de fungerar av ex läkemedelsföretag. De tjänar pengar, men det är plötsligt fel. Var ligger skillnaden? Förutom att Anders Sultan inte genomför några som helst vetenskapliga tester. Han bara påstår saker.

     DU får gärna svara på var och en av dessa.

     Svara
 13. Johan on

  Det är enkelt att göra eget KS, blir ca 3kr/liter då, finns grupper på FB om egentillverkning samt instruktionsvideos på youtube osv så kommer man bort ifrån argumentet” företag vill bara lura kunder att köpa dyrt vatten” som är VOFarnas vanligaste argument. Har tillverkat mitt egna i 1,5år nu, håller samma kvaliti som köpt genom att använda partikelmätare osv

  Svara
 14. Sigge on

  ”Tibor” är ett nättroll med en agenda och/eller en idiot — sådana kommenterar/besvarar men helt enkelt utan tiger ihjäl.

  Jobbar själv på en arbetsplats där ca 200 kollegor snurrar runt mig varje dag. Och varje dag förnyar många av dem arbetsplatsen med med mikroorganismer genom att ha ngn form av influensa, vara förkyld, snora, nysa, ha kräk-sjuka barn hemma etc. osv m.m. Även jag drabbades givetvis då och då av detta utbud.
  MEN… så för några år sedan snubblade jag över fenomenet ”Kolloidalt Silver” eller ”Silvervatten” och DET förändrade min vardag helt och hållet. Och då givetvis till det bättre!
  För sedan jag för ett par år sedan började med ett dagligt intag av KS har jag nämligen inte drabbats av några ovan nyss nämna krämpor alls — inte en ENDA gång!
  Använder det även som ”antibiotika” på sår… Lyfte t.ex. bort badkaret för att göra rent och skar mig då på en vass ”slemmig” plåtkant vilken säkert var laddad med samtliga kända bakterier från A till Ö, varefter pulsslagen genast började ”bulta” i såret — ett varningstecken på att en elak inflammation/blodförgiftning hade triggats.
  Tvättade rent såret med KS och plåstrade sedan fast en med KS indränkt bit bomullsvadd över såret. ”Bultandet” i såret upphörde nästan genast och nästa morgon hade såret växt ihop UTAN att en sårskorpa bildats — där fanns bara ett ljusrött streck som minne efter det kraftigt blödande såret.
  Undrade först om jag drömt alltihop, men jag var ju tvungen att tro på mina egna ögon och verkligheten…

  Sedan dess köper jag en 5L-dunk Kolloidalt silver då och då. Och sedan dess har ingen i familjen haft minsta lilla krämpa…
  Och sedan dess har jag även läst på ordentligt i detta ämne och förstår/inser nu varför Läkemedelsindustrin, Sjukvårdssystemet och de flesta Läkare med näbbar och klor bekämpar denna ”kvacksalveriprodukt”.
  För om det skulle bli allmänt känt, att man kan hålla de flesta pandemier, virus, bakterier och svampar i schack UTAN att behöva ”hjälp” från Läkemedelsindustrin, Sjukvårdssystemet och Läkare, skulle ju dessa inrättningar snart kollapsa pga. arbetsbrist/uteblivna ”kunder”.
  Och SÅ kan vi ju inte ha det — för hur skulle DET se ut om ingen blev sjuk längre?! Om inga köpte ”mediciner” eller vaccinerade sig längre… Nej det går ju inte… Befolkningen måste givetvis hållas på en ”lagom” frisk/sjuk nivå — de får aldrig bli helt friska.
  Och av den anledningen är de flesta ”mediciner” behäftade med mer eller mindre allvarliga biverkningar eftersom OM någon mot all förmodan SKULLE bli frisk, så kan man ju förskriva andra ”mediciner” och därigenom fortsätta tjäna pengar…
  Konspiratoriska tankar? Nej, jag är övertygad om att den kriminella läkemedelstillverkningen följer den listigt dolda agendan.

  Och av den anledningen vimlar det oxo av troll som ”Tibor” vars enda uppgift/agenda är att sprida osäkerhet och skapa rädsla. Faktum är att en armé av advokater, ”specialister” och läkare nyligen fick ge sig efter att i åratal terroriserat Sveriges största tillverkare av KS, eftersom det fastslogs i högsta juridiska instans att denne tillverkare inte på något sätt brutit mot någon som helst lag eller bestämmelse relaterat ”kvacksalveri” eller ”olaglig tillverkning av medicin”. Ett totalt nederlag för den maffialiknande ”etablerade medicinen” alltså!

  Beklagar det långa inlägget, men även erfarenhet och fakta som är förankrad i verkligheten måste få komma till tals… 😉

  Svara
  • Sigge on

   Glömde ju ”inte”…:

   ”…sådana kommenterar/besvarar men helt enkelt inte utan tiger ihjäl.” ska det vara och ingenting annat.

   Svara
   • Anders Jackson on

    Fortfarande anekdotiska, av en annonym ”sigge”.

    Trovärdighet låg. Speciellt som det inte visas på någon dorskning som stödjer det.

    Ks är ungefär som homeopati. Snurrat utspätt vatten som är snurrat av speciallist under viss tid på dagen.
    Till Ks fördel finns att effekt är visad i provrör, men inte på människa. Homeopati är visat att inte ha någon effekt.

    Svara
     • Anders Jackson on

      Nej, det är fortfarande an annonym sigge, eftersom jag inte vet vem det är.
      Nej, det är fortfarande inte fakta, även om du påstår att du vet vem det är och går i godo för denne ”sigge”.
      Ursäkta, men nej, det räcker inte att bara du vet vem det är. Speciellt som du är part i målet, så att säga.

      Snurrat vatten är homeopati. Det har heller ingen visad verkan.

     • Mias mat- och bakblogg on

      Anders!
      Du har verkligen lagt energi på att kommentera många av inläggen, men nu kan jag inte publicera fler från dig . Du får gärna skriva din åsikt men det räcker så. Du är skeptisk till kolloidalt silver och får så gärna vara det men nu har vi alla sett det. Vi kommer ändå inte längre än så här.
      Det blir bara tillbakakaka.
      Med vänlig hälsning Mia

  • Eva Lindgren on

   Jag upptäckte silver för några år sen, och har alltid hemma. Har botat hundens kroniska tarminflammationer efter 11 år av diarréer och kräkningar är han helt fri från detta. Han hade diarre nästan varenda vecka och jag var orolig för att han inte skulle klara av detta eftersom han är en gammal farbror nu. Ingen veterinär har kunnat hjälpa honom och vi har hunnit med åtskilliga under årens lopp. Från dag ett som han fick silver och lite kokosolja varje kväll har han inte haft diarre en enda gång. Kattens svåra infektion i bakbenet läkte på tre dagar. Fjärde dagen kunde man inte ana att han nyss låg och höll på att dö. Den gången fick jag inte tag på veterinär eftersom det var storhelg och jag bor på landet där det är glest mellan dem. Infekterade sår förkylning eller magsjuka. Det hjälper ta mig fan mot det mesta. Och jag är så tacksam mot brorsans tös som tipsade mig. Tro’t om ni vill eller skit i’t.

   Svara
 15. Sven Erik Nordin on

  Mycket pinsam okunnighet runt kolloidalt silver! Ännu pinsammare är det förstås att Livsmedelsverket bidrar till desinformationen – utan att kunna redovisa en enda vetenskaplig studie som bevisar deras ståndpunkt! Kolloidalt silver är EFFEKTIVT och OFARLIGT. Har själv på nära håll sett hur det räddat en människa från terminalt tillstånd av panceascancer – men det får man nog egentligen inte berätta om. ALLT som inte är kirurgi, strålning eller cellgifter betraktas automatiskt för kvacksalveri. Sedan spelar det ingen roll hur effektivt det är mot cancer.

  Svara
 16. Michael Holm on

  Fakta, kräv fakta!!

  Låt er inte dras in i diskussioner där det påstås något som inte stöds av fakta, vetenskapliga sådana. Det är det enda man skall göra när betalda lakejer som Tibor dyker upp, ställa krav på bevis för hans påstående, kräva källhänvisning, givetvis vetenskapligt upplagd sådan. Att hänvisa till skriverier i media, uttalanden från Livsmedelsverket, ocialstyrelsen etc är INTE att betrakta som bevis eftersom inga av ovannämnda understöds av verkliga fakta. Och alla och envar får ju givevis berätta sina egna upplevelsehistorier även om Kolloidalt silver och annat. De är egna upplevelser och en helt annan sak än påståenden från lobbyister om både ditten och datten.

  Svara
  • Anders Jackson on

   Ja! Visa fakta!
   Visa de forskningsrapporter som stödjer påståendena om hur bra Ks är.

   Jag vet att jag efterfrågat fakta länge, och aldrig fått det. Inga peer review forskning som visar att Ks har effekt mot förkylningar.

   Nej, berättelser från enskilda är inget vetenskapligt bevis. Det visar att någon drack Ks och förkylningen försvann, men inte varför. Visar att någon påstår att sedan de drack Ks så har de inte fått någon förkylning, men inte bevisat att det är Ks.

   Det skulle kunna var Ks, men det är inget bevis.

   Så ja, jag skulle älska att se en vetenskaplig peer reviewed uppsats som visar att Ks har den effekt som ni påstår. Men att anonyma berättelser på forum på internet är inte övertygande.

   Svara
   • Peter on

    Ingen vetenskap, men beprövat..
    Kan du förklara varför en katt som alltid haft mask 2-4 ggr per år i ca 8år, helt plötsligt efter att ha fått mask igen, synliga maskar i rumpan mars 2015. Då började jag ge silvervatten i dricksvattnet åt katten, närmsta två dagarna kom det ut jättemånga maskar, sedan dess inte en enda mask nu 2017. Klart detta medel fungerar, du kan ju försöka prata om placebo på en katt.

    Svara
    • Anders Jackson on

     Suck…

     Det där är anekdoter, inte bevis, inte vetenskap.
     Du har inte uteslutit några andra möjliga orsaker, du har inte gjort dokumenterade blindtester.

     Dvs, glad för din skull att katten blivit av med mask och du och din man friska. Men det är fortfarande inte vetenskapliga systematiska studier.
     Det är anekdoter med ej visad orsakssamband…

     Svara
     • Peter on

      Som jag själv skrev så var det ingen vetskap.
      Det enda jag ändrat i kattens liv är just att jag tillfört silvervatten i kattens dricksvatten.
      Så därför frågade jag dej som efterlyser vetenskap i allt om det fanns något annat som kunnat få till denna effekt.
      Ensam är jag inte om denna effekt eftersom jag läst om det på flera ställen och ville prova.
      Om jag hade gjort egna blindtester och skrivit ned dessa på ett papper hade det varit bevis för dej?
      Tror nog att du krävt något annat bevis då. Du har bestämt dej för en sak och det går troligtvis inte att övertyga dej.
      Sedan förstår jag att en person som är så negativ är på en sådan här sida och läser och kommenterar över huvud taget.
      Nej låt andra människor få bestämma över vad dom vill göra med sina liv. Lägg ner din energi på dessa skattesmitare istället så gör du mer nytta.
      Tack och hej

 17. SEB on

  Tibor on januari 15th, 2016 – 8:42e m
  Hej vet du inte att det är olagligt i Sverige att uppmuntra till dricka eller att saluföra vattenreningsprodukter?

  Tiber vad är du för en typ egentligen. Allt du skriver är rent åt H-e fel. Du är ju inte ens påläst. Kanske är du mutad av Leekemedels.Industrin.
  Usch

  Svara
  • Göran on

   Varför hålla på med dessa debatter. Vi som fattat att silver är bra, varför ska vi ägna vår tid att hålla på med detta käbbel. Vi kör vårt race. Låt dem köra deras. Vi håller oss friska. Låt dem köra deras race.

   Svara
  • Anders Jackson on

   Hur vet du att ingen dör av Ks? Har du gjort en klinisk undersökning? Har de som använder Ks rapporterats in till biverkningsregister?

   Isf så skulle det förvåna mig, eftersom Ks bara får säljas som vattenrengöringsmedel, inte som medicin eller ens kosttillskott. Detta eftersom de undersökningar som skall göras, bland annat om att det är ofarligt, inte har gjorts av Anders Sultan, han som äger företaget som säljer flaskan med Ks.

   Svara
 18. Anders Jackson on

  Annnekdoter, dvs enstaka fall, som sin egen dotter, är annekdoter och inget bevis. Det är fakta att du gav henne vattenrengöringsmedlet, men det ger inget bevis att det var der som botade dottern.

  Annekdoter är inget bevis, vilket du borde ha fått reda på under din utbildning. Men kanske har glömt.

  Det finns ingen medicinsk forskning som visar att det du påstår är sant. Inte som jag sett. Inga kliniska försök, bara provrör.

  Så sluta göd Anders Sultans plånbok, han som äger firman du gör reklam för.

  (Ja,du får ge din dotter detta, även om hon är för ung för att få medicinska råd av olegitimerad personal)

  Svara
  • Anders on

   Leif.

   Var är de vetenskapliga studierna som visar att KS fungerar? Ja, plåster används, men det är inte samma sak som att dricka KS. Inte alls.

   Varför skulle någon straffas om de gjorde en studie på detta? Läkare gör studier hela tiden, jag ingår i två eller tre nu. Dessa läkare gör forskning.
   Ja, det måste vara etiskt godkänt. Det måste göras vissa grundläggande studier innan det kan göras tester på människor.

   Vi vet ju vad som händer om det fiskas med det. Jag tänker på den italienska läkaren som gjorde forskning på strular. Han struntade i reglerna och orsakade mycket lidande och död för patienter.
   DÄRFÖR är det viktigt att studierna görs korrekt. Ja, han var säkerligen lika säker på att strupoperationerna skulle fungera som du är om att KS fungerar.
   Han är avskedad och hans publikationer är tillbakadragna.

   Men övertyga gärna mig, det är inte så svårt.
   1) Visa vetenskapliga studier som visar ev biverkningar av KS vid olika doser. Det är för att hålla säkra nivåer.
   2) Visa vetenskapliga studier som visar effekt hos människan. Nej, glastuber och djurförsök räknas inte. Många mediciner har passerat djurförsök men misslyckats på människa.

   Svara
   • Sebban on

    Såg ett antal år sedan ett nyhetsinslag på ”BBC World” om att över åtta tusen äldre människor hade avlidit i Stor Britannien av hjärtproblem orsakad av läkemedelsbolagets Mercks värktablett Vioxx.

    http://www.counterpunch.org/2011/11/29/merck-pays-a-pittance-for-mass-murder/

    Hörde nyheten upprepas att antal gånger med tillägget att läkemedlet hade dragits tillbaka av Merck.

    Naturligtvis hade Merck patenterat den kemiska blandningen, men hade dom gjort, enligt dig, de nödvändiga vetenskapliga studier som visade att tabletten var ofarlig för hälsan med minimala biverkningar? Vad tror du?

    Svara
    • Anders on

     Hm, det där är inte en länk från BBC, det är från något helt annat ställe…

     Ja, det kan man väl fråga sig, det får du ta upp med de engelska övervakningsmyndigheterna.

     Att det dras tillbaka är bra, eftersom det visat sig att det har biverkningar som inte testerna visats.

     Fortfarande, något liknande är mycket svårare att få om de alternativa ”medicinerna”, även om exempelvis Homeopatisk ”medicin” från ledande märke som sålts har tvingats tagits tillbaka, eftersom barn fick kraftiga biverkningar och 10 av dem dog.

     http://www.dailymail.co.uk/health/article-3837258/Panic-homeopathic-teething-tablets-TEN-children-killed-FDA-claims.html

     Så ja, testerna visade inga biverkningar på medicinen (homeopatisk medicin behöver inte ens gå genom dessa tester), men testerna kan inte testa allt. Det är därför biverkningar skall rapporteras om mediciner, för att statistiskt kunna få larm om något konstigt sker.
     Detta ansvar om att rapportera biverkningar har ju inte Homeopatiska mediciner, för ”de är ju ofarliga”.

     Svara
     • Sebban on

      Nej länken är inte till BBC artikeln men det är frågan samma läkemedel och samma läkemedelsbolag. Vart vill du komma? Upp emot hundratusen människor dog runt om i världen på grund av ett kemiskt preparat som har testas enligt de vetenskapliga regler du förordar. Dödsfallen skedde under en längre tid och uppenbarligen är det så att läkemedelsindustrin och medier accepterar dödsfall, upp till en outtalad gräns, orsakade av läkemedelsjättarnas preparat.

      Håller du med så kallade experter och forskare i läkemedelsindustrins tjänst som menar att det goda uppväger det onda?
      Tror du att Vioxx hade dragits tillbaka från marknaden om ”bara” några tusen hade drabbats av ”läkemedlets” dödliga biverkningar? Vioxx är nu ganska känd för att preparatet dödade så många men listan på läkemedel med dödliga biverkningar kan göras hur lång som helst men till skillnad från Vioxx så är antalet offer för dessa preparat på mer ”lagom” nivå.

      Förstår inte riktigt varför du kommer dragande med en länk om en homeopatisk blandning som påstås ha haft dödliga biverkningar, dvs. om påståendet nu över huvud taget har nån som helst substans, när vi talar om kolloidalt silver. Om du hade länkat till verifierade dödsfall som kan sättas i samband med användandet av kolloidalt silver så hade du varit mer trovärdig.

      Du försöker snacka skit om kolloidalt silver utan att ha det minsta bevis att komma med. Du och dina likasinnade har ingenting annat än ”Paul den blåa” som bevis på silvrets negativa effekter. En planterad och rent ut sagt löjlig ”fake news” historia. I början hette det att ”Paul den blåa” hade konkat i sig enorma mängder med silvernitrat och blev blå på köpet, när folk la märke till att hans händer och armar inte var missfärgade så ändrades storyn och nu sägs det att han sprutade silvernitrat i ansiktet. Tydligen blev det hela för pinsamt för de kontrollerade medierna så de bestämde sig för att ”döda” historien genom att låta ”Paul den blåa” avlida. Det är i princip allt ni har när ni kritiserar användarna av kolloidalt silver. En fejkad blå man mot hundratusentals offer för läkemedelsindustrins ”vetenskapligt” testade och godkända preparat. Har du helt tappat kontakten med verkligheten?

      Sen kan man ju undra varför våra korrumperade makthavare tar i med storsläggan och använder sig av patetisk skrämselpropaganda för att avhålla folk från att använda kolloidal silver, i deras ögon verkningslös produkt. Silvret är ju inte giftigt och ingen har skadats av kolloidalt silver, så varför förbud och hysteri?

 19. Leif on

  KOLLOIDALT SILVER HAR GJORT REVOLUTION IN VÅRDEN – MEN SÄG INGET FÖR DENNA KUNSKAP FÅR INTE KOMMA UT.

  SJÄLVKLART FUNGERAR DET ÄVEN INOM FLER OMRÅDEN ÄN FÖR BRÄNNSKADADE BARN – MEN DET FÅR INTE HELLER KOMMA UT. DEN LÄKARE SOM ”LÄCKER” RISKERAR SIN KARRIÄR.

  Alla tjänar på ”silverplåstren” – Revolution i vården av brännskadade

  Färre infektioner, mindre antibiotika och kortare vårdtid. Regelbunden användning av bakteriedödande silverförband har lett till stora förbättringar i vården av brännskadade barn.

  Varje år tar Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB) emot ca 400 barn som bränt sig. Hälften är under två år och de flesta har skållats av hett vatten. Behandlingsmetoden man nu använder togs i bruk för 15 år sedan (!) Den går ut på att förbanden avger silverjoner i såret som gör att risken för infektioner minskar dramatiskt. Det visar nya siffror från ALB som Rapport har tagit del av.

  -Vi hade problem med infektioner, vi fick lägga om i narkos rätt ofta, vi försökte ligga steget före infektionerna med större eller mindre framgång. Vi var också tvungna att transplantera rätt tidigt för att göra det innan såret blev infekterat, säger Ole Strand, som är överläkare på ALB:s brännskadeenhet för barn.

  Radikalt kortare vårdtid
  Sedan läkarna började använda silverförbanden så har vårdtiden minskats från elva till två dygn. Samtidigt har antibiotika användningen kunnat sänkas med hela två tredjedelar för de svårast skadade patienterna.

  Sparar pengar
  Förutom att minska barnens lidande har silverbehandlingen lett till att landstinget sparar drygt 40 tusen kronor per inlagd patient. Dessutom har ingen av patienterna drabbats av livshotande infektioner sedan metoden introducerades.

  -Vi var mycket förvånade i början när vi såg de första resultaten, som var så revolutionerande mycket bättre än vad vi hade sett tidigare. Nu har vi vant oss. Nu förutsätter vi att det ska vara så här varje gång, säger Ole Strand.

  Trodde på hemska ärr
  Malin Nordesjös ettårige son Dante brännskadades av hett vatten. Hon är förvånad och glad över hur bra det gått.

  -När jag satt i väntrummet medan den första behandlingen gjordes funderade jag om han någonsin skulle kunna få en flickvän efter det här, för den där ärrbildningen under ögat skulle säkert bli fruktansvärd. Men efter bara några dagar såg vi vad som hänt och efter en vecka kunde man nästan inte se att han hade fått brännhet vatten i ansiktet. Det var helt fantastiskt!

  -I dag är Dante jättepigg och glad. Skadorna har läkt fantastiskt bra, han har återhämtat sig väldigt fort på två veckor.

  Källa … SVT … http://www.svt.se/nyheter/inrikes/alla-tjanar-pa-silverplastren-revolution-i-varden-av-brannskadade

  Från i snitt 50 till 5 sjukdagar per år – med hjälp av kolloidalt silver …. http://www.kostdemokrati.se/wp-content/uploads/Sporth%C3%A4lsa-Kan-det-vara-nyttigt-att-%C3%A4ta-silver-och-svavel.pdf

  Mer än tio miljoner amerikaner dricker kolloidalt silver som ett kosttillskott och inget dödsfall eller allvarliga biverkningar på mer än 30 år – nada – zero (det finns inte ett enda ”läkemedel” som ens kommer i närheten av detta).

  Läs vad vanliga värktabletter ställer till med … http://www.kostdemokrati.se/health/2013/04/14/allt-fler-forgiftas-av-varktabletter/

  Svara
 20. Bo Hultén on

  Här kan vi läsa om exempel på kraft och motkraft. Hur ska vi vi förhålla oss till detta?
  Är det bra med silver eller inte?
  Jag har provat diverse kurer både av läkemedel och naturmedel.
  Det började med att jag fick kärlkramp. Jag fick statiner som jag fick ont i magen av. Jag fick betablockerare som jag blev dödens trött av. Slutligen fick jag trombyl som min läkare sa kommer att fräta sönder magslemhinnan om tio år.
  Jag slutade med alla mediciner och la om kost och motion.
  Det bästa naturläkemedlet mest kärlkramp verkar vara rödbetsjuice.
  Är idag frisk.
  Inte tack vare sjukvården, utan tack vare hälsokost.
  Det är bedrövligt att Socialstyrelse och läkemedelsbolag är så sammankopplade.
  Länge leve alternativmedicinen, och vi med den.
  Vad man ska säga om silvervatten vet jag inte, men det verkar ju ändå vara många som blir bra av det.

  Svara
 21. Sigge Johansson on

  Varför bryr ni er om att besvara TROLLET ”Anders”/”Anders Jackson”/”Tibor”?!
  Denne individ är uppenbarligen ett psykfall vilken ”snöat in” på KS och Anders Sultan — en sådan stolle bara att ignorera och tiga ihjäl….
  För egen del är jag övertygad om att det är en och samma person — samma tjat om samma saker författat på dålig svenska och usel grammatik.

  Vi som skippat den svenska SJUKA sjukvården, kastat de dödligt giftiga ”medicinerna” med dess mångfaldigt livskvalitetsförstörande negativa biverkningar och istället gått över till RÄTT och RIKTIG MAT typ LCHF, kompletterat med KS, vitaminer, mineraler och örter VET ju att våra NYA respektive sätt att leva verkligen fungerar! Eller hur?!

  Låt sedan alla skeptiker/troll/messerschmidtar älta sitt never-ending tjat om ”vetenskap” och annat nonsens bäst de vill… Vem bryr sig om dem?
  Låt dem fortsätta äta sina statiner, blodtrycksmediciner, lågfettsdiet, näringsbefriad sockerspäckad färdigmat, kolhydratsfyllda bröd, E-nr-juicer och lösgodis… Vem bryr sig?

  Definitivt inte jag i alla fall…. ☺

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Den ”sjuka” cancervården

Blogginlägg

Få sjukdomar skrämmer oss mer än cancer! Men faktum är att vi alla kan ha haft cancer utan att ha haft en minsta aning om det. Det är nämligen ett medicinsk faktum att cancerceller under våra liv ambulerar omkring i kroppen. I normala fall kan kroppens immunförsvar själv göra sig av med dessa cancerceller. Kroppens självläkande […]

Raw kanelbullar på ett fat och koppar med blå blommor i bakgrunden

Rawfood kanelbullar

Blogginlägg

Igår var jag på genrep för bästa Rönninge Show Chorus som i dagarna åker till Las Vegas och lämnar över guldmedaljen till den kör som tar hem världsmästerskapen i årets tävlingar i helgen. Ni som läser min blogg vet att min kör Rönninge Show Chorus vann VM i Las Vegas 2016. Åh! Vilket framträdande de […]

Kanelbullar som säljs i förmån för cancerfonden

Därför skiter jag i rosa oktober

Blogginlägg

Så är vi inne i oktober igen. Denna månad då alla butiker lyser upprosa kampanjen med söta sockerbullar från Bonjour, rosa godis i form av bilar från Fazer, cancerogena hudvårdsprodukter och  icke ekologiska livsmedelsprodukter som giftiga vindruvor och ägg från burhöns med rosa band, påsar och kartonger. Bröstcancerfondens rosa kampanj har blivit marknadsförarnas stora, våta […]

Kantarell o auberginesoppa toppad med knaperstekt morot i en vit soppskål

Höstig kantarell- och auberginesoppa med rökig morot

Övrigt

Från att vädret bjöd på kyla förra veckan blev det plötsligt lite värmare igen. Det är välkommet även om man vet att värmen inte är här för att stanna. Nu finns ingen återvändo. Hösten är här och det är bara några dagar kvar tills oktober och det är ett helt halvår till fram till våren.  […]

Amerikanska äppelpannkakor

Övrigt

Trots att det fortfarande är väldigt grönt i naturen kan man-iallafall jag, lite förvånat ana att hösten är på väg. Kvällarna är mörkare och det känns kyligare ute. För mig känns det lite snopet  för jag känner mig  snuvad på sommaren i år. Det är  som att kroppen liksom fortfarande väntar på sol och värme och på de […]

Plast i hela världens kranvatten.

Övrigt

Om det har en inverkan på naturen, så hur tror vi då  att det på något sätt inte skulle påverka oss? -Sherri Mason vid State University of New York   FLERA MILJARDER MÄNNISKOR FÅR I SIG MIKROPLASTER GENOM KRANVATTEN Hela 83 procent av kranvattenprov som har tagits runt om i världen innehöll plast. Det visar […]

Vegetarisk burgare med tillbehör i salladsbla

Vegoburgare med svamp & aubergine

Blogginlägg

Min första semesterdag. Känns så jättehärligt att äntligen vara ledig några välbehövda veckor. Men jag ska även passa på att plugga under min semester. Dock ska jag  idag bara vara lat, ta det lugnt och inte göra någonting. Kvällen igår ägnade jag till att skapa i köket. Jag är otroligt nördig när det gäller matlagning och jag har en […]

Fläderblomsaft i ett glas med sugrör

Saft och vinäger- av supernyttiga medicinalväxten fläder

Blogginlägg

Nu är tid att skörda. Det är mycket som står i blom och börjar mogna. Vinbären börjar bli klarröda på min ödetomt och snart måste jag ut och plocka. Moder jord har så mycket nyttigt att bjuda oss på och  i vår svenska natur hittar man massor av ätliga , nyttiga örter, växter, bär och frukt. Flera av dem är även […]

Coop dömd för ekoeffekten

Övrigt

Svensk Växtskydd lämnade in en stämning mot Coop för reklamfilmerna ”Ekoeffekten” och ”Amelia testar ekoeffekten” 2016. Den 3 juli föll domen och Svenskt Växtskydd vann på samtliga punkter. Domstolen dömer Coop till vite om de inte omedelbart slutar att desinformera och föra allmänheten bakom ljuset i frågor om ekologiskt jordbruk. Coop kommer alltså att förbjudas att […]

Vegoburgare på ett fat

Tofu- och grönsaksburgare

Blogginlägg

I morse var jag riktigt trött, men fick ett brutalt uppvaknande. För plötsligt har små, eller ganska stora dunbollar ramlat, dalat, flugit ner från hustaken där jag bor. Jag vet inte hur dom kommer ner egentligen, för flyga verkar de inte kunna- ännu. Dunbollarna eller måsungarna springer på parkeringen, kamouflerade till färgen så de smälter in i […]