Riktig mat & hälsa
Högrevsfärsbiffar på en bädd av grönsaker

Grönsakspytt och högrevsfärsbiff

Vilket underbart väder vi har. Nu känns det i hela kroppen att våren är i antågan!
I förrgår såg och hörde jag gässen komma flygande och idag värmde solen i mitt ansikte när jag var ute på promenad. Underbara vår! Välkommen! 🙂

Häromdagen gjorde jag pannbiffar av högrevsfärs och som tillbehör en grönsakspytt. Riktigt smarrigt!

Ha det fint!
Mia
(Ingredienserna är ekologiska).

Grönsakspytt och högrevsfärsbiff
2 portioner
300 g högrevsfärs
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1/2 tsk himalaysalt
1 krm svartpeppar

1/2 stor aubergine
1/2 stor zucchini
10 st coctailtomater i bitar
1/2 gul lök
1 näve bladspenat
1 krm spiskummin
örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Blanda färsen med dijonsenap, vatten, salt och peppar och forma till biffar. Stek på medelvärme i rapsolja eller smör ca 5 minuter sida.

Skala auberginen och zucchinin och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela tomaterna. Stek i rapsolja på medelvärme tills det mjuknat och fått färg. Lägg ner tomathalvorna och spenaten och stek ytterligare någon minut så allt blir genomvarmt. Krydda med örtsalt, spiskummin och peppar. Servera med biffarna.

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]