Annons

Oemotståndligt goda ”Snickersbollar”

Sugen på något sött som ger energi och en näringsboost, utan vitt socker? Testa då dessa oemotståndliga "Snickersbollar" med kakao, kokos och jordnötssmör!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
21 november, 2024
Chokladbollar med kokos

”Dessa bollar är jättegoda till kaffet eller en kopp te. Perfekt om man vill fika lite nyttigare”, säger rawfoodkocken och holistiska coachen Anna Krigh som skapat receptet.

 

Ingredienser:

Ca 10 st
3 dl hasselnötter (eller samma mängd solroskärnor om du inte tål nötter)
3 msk jordnötssmör (utan socker eller andra tillsatser)
12-15 st färska, urkärnade dadlar (ju fler dadlar ju sötare bollar)
2 msk raw kakao
1 nypa flingsalt
3 msk raw kakaonibs
Ca 2 msk vatten
Kokosflingor + raw kakao att rulla i

LÄS OCKSÅ: Skönt grön detox-smoothie

Gör så här:

Mixa nötter (eller solroskärnor) till ett fint mjöl i en matberedare. Skrapa loss från kanterna och botten innan du tillsätter resterande ingredienser, förutom kakaonibsen och vattnet.
Mixa till krämig konsistens och späd sedan med vatten tills du har en ”deg” som går att rulla till bollar.
Blanda slutligen i kakaonibsen utan att mixa sönder dem, de ger nämligen en krispig konsistens och smak till bollarna.
Forma till lagom stora bollar och rulla i kokos blandat med lite raw kakao.
Frys in bollarna direkt så behålls smak och konsistens som bäst och de kan ätas nästan direkt de tas ur frysen.

Tips! I kylskåp håller de cirka sex dagar och i frys cirka två månader.

 

Annons

Annons