Annons
Annons

Smarriga rabarbermuffins utan gluten och vitt socker

Njut av en härlig fikastund under långhelgen! Dessa underbart våriga muffins med rabarberfyllning är dessutom både sockerfria, glutenfria och veganska.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
22 maj, 2020
Smarriga rabarbermuffins utan gluten och vitt socker

Njut av en härlig fikastund under långhelgen! Dessa underbart våriga muffins med rabarberfyllning är dessutom både sockerfria, glutenfria och veganska.

Receptet kommer från Instagramprofilen Anna Winér vars konto är fullt av frestande bakverk som är både veganska och fria från gluten och vitt socker.

Ingredienser

Muffins (6-8 st):

2 dl kokta, mosade äpplen
1 1/2 dl mandelsmör eller solrossmör
2 tsk bakpulver
2 krm fiberhusk
Nystött kardemumma
Fyllning:
1 dl rabarbermos
4 jordgubbar
1/2 msk potatismjöl

Gör så här

Fyllning:
Mikra bitar av rabarber med lite vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet och mixa dem slätt och mät upp 1 dl.
Mixa ner jordgubbarna och potatismjöl. Sjud på spisen tills det tjocknat. Låt svalna.
Muffins:
Skala, skiva och koka 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
Mixa alla ingredienser till muffinsen slätt och klicka upp lite i botten på smorda silikonformar. Klicka i fyllningen och täck med mer muffinssmet.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader cirka 20 minuter. Låt svalna helt innan du lossnar dem.
Annons
Annons