Receptet kommer från
Annika Kvist och boken "Healthy happy living"En smarrig, vegansk raw cheesecake som är en superbra energiboost, och passar både som ett lyxigare mellanmål, till festen eller till alla hjärtans dag-firandet.
Ingredienser
Lager 1
3, 5 dl mandlar
12 färska urkärnade dadlar
En nypa salt
Lager 2
6 dl cashewnötter
2 dl kokosolja
1,5 dl juice från citron
1 tsk vaniljpulver
1-2 dl vatten
1 dl agavesirap eller honung
Lager 3
3 dl hallon
1, 5 msk chiafrön
Lager 1
Mixa tills det är krämigt och tryck ut i botten av en springform.
Lager 2
Mixa allt, men addera enbart lite av vattnet åt gången tills du får en krämig konsistens.
Placera över ditt första lager.
Lägg in i frysen minst en timme.
Lager 3
Mixa och låt stå i tio minuter innan du häller över det på toppen av din kaka.
Förvara minst någon timme till i frysen innan servering.
Ta ut kakan tio minuter innan den ska ätas.
Toppa med kokosflingor, färska hallon och mynta.