Moghrabiah är en stor sorts couscous. Kallas även för libanesisk couscous och Pärlcouscous, det sistnämnda syftar på storleken på kornen. Moghrabiah tillverkas av durumvete på ungefär samma sätt som couscous. Hittar du inte moghrabiah så gör salladen med t ex kamutvete eller matvete. Vanlig pasta går såklart också bra.
Fakta
Receptet kommer från Vegokoll.se
Vill du ha mer inspiration och recept? Då kan du beställa Vegokolls inspirationsmagasin kostnadsfritt här: http://www.djurensratt.se/valj-vego
2
12 st tzaybitar
8 små broccolibuketter
8 små blomkålsbuketter
6 gröna sparrisar
några körsbärstomater
2 dl bönor, valfri sort, eller blandade (gärna marinerade dagen innan)
12 oliver, gärna kalamata
blandad sallad, gärna med babyspenat och rucola
nötter och frön t ex valnötter och pumpakärnor