Underbara frallor som mättar bra och är suveränt goda både till frukost och som tillbehör till till exempel en varm soppa.
Portioner: 20
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten
5 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk matolja
Ca 2 liter vetemjöl
Gör så här
Värm vattnet till fingervärme.
Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson, men ta inte i alltför mycket vetemjöl.
Låt jäsa i bunken i ungefär 30 min.
Arbeta ihop degen i bunken och ta upp den på bakbord och knåda en kort stund. Dela på mitten och rulla ut två tjocka längder. Platta till dem med handen och skär i lagom stora bitar.Lägg bullarna på plåt klädd med bakplåtspapper och täck med bakduk. Låt jäsa ca 20-30 min.
Grädda i 250 grader i mitten av ugnen tills de fått fin färg.