Annons
Annons

Morotsfrallor

Underbara frallor som mättar bra och är suveränt goda både till frukost och som tillbehör till till exempel en varm soppa.

22 februari, 2013
Morotsfrallor
Dela inlägget

Underbara frallor som mättar bra och är suveränt goda både till frukost och som tillbehör till till exempel en varm soppa.

Portioner: 20

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
5 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk matolja
Ca 2 liter vetemjöl

Gör så här

Värm vattnet till fingervärme.
Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson, men ta inte i alltför mycket vetemjöl.
Låt jäsa i bunken i ungefär 30 min.
Arbeta ihop degen i bunken och ta upp den på bakbord och knåda en kort stund. Dela på mitten och rulla ut två tjocka längder. Platta till dem med handen och skär i lagom stora bitar.Lägg bullarna på plåt klädd med bakplåtspapper och täck med bakduk. Låt jäsa ca 20-30 min.
Grädda i 250 grader i mitten av ugnen tills de fått fin färg.

Annons
Annons