Morotskaka med mandelmjöl
4 ägg
1 1/2 dl sukrin melis
3 dl mandelmjöl
2 msk agavesirap
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 dl riven morot
50 g smält smör
1 dl kokosolja utan smak
Gör så här
Smält smöret och häll ner kokosfettet så att det får smälta i smöret.
Vispa sukrin melis och ägg fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en annan skål innan du blandar det med äggsmeten. Häll sist ner fettet och rör om och häll i en väl smörad form. Du kan använda sesamfrön i formen istället för ströbröd.
Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter. Servera med hemmagjorda glassen eller gör en krämig topping.
Krämig Cheesetopping
200 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl Sukrin Melis
1/2 tsk ekologisk vaniljpulver
rivet skal av 1 väl tvättad citron
Gör så här
Vispa alla ingredienserna till en krämig smet och bre den över kakan. Riv gärna lite morot smått till dekorering.
Fakta
Recept kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.