Fria från socker, gluten och helt veganska är dessa härligt mumsiga brownies.
Fakta
Recept från Urtekram.
Portioner: 8
Ingredienser
250 gram soltorkade dadlar
100 gram hasselnötter
60 gram rostade hasselnötter
2-3 msk kokosolja
4 matskedar sirap, till exempel kokossirap
8 matskedar kakao
1 näve kokoschips
1 nypa havssalt
Gör så här
Lägg alla ingredienser, förutom de rostade hasselnötterna, i en matberedare och mixa till en slät massa. Tillsätt hälften av de rostade hasselnötterna mot slutet. Klä formen med bakplåtspapper. Fördela smeten i formen och gör ytan så slät som möjligt. Ställ kakan i kylen i en timme (alternativt i frysen om det ska gå ännu fortare). Dekorera kakan med resterande, rostade hasselnötter och kokos. Skär i mindre bitar och servera med färsk frukt och eventuellt en god vaniljglass.
Sugen på fler nyttiga godsaker?
På Kurera finns mängder.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!