Ingredienser (cirka 15 st)
6 dl mandelmjöl
150 g smör
2,25 dl sukrin melis
4 1/2 dl hasselnötter krossade
0,75 dl Nibs and Chocolate, grovt krossade
0,75 dl russin, hackade (ta en hel dl om du vill ha mer sötma – eller varför inte byta ut en del av russinen mot gojibär?)
1 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
0,75 g kokosmjöl
1 1/2 msk fiberhusk
Gör så här
Rör ihop alla torra ingredienser ordentligt. Fördela rumsvarmt smör och arbeta in det ordentligt med mjölblandningen. Dela degen i 15 bitar och rulla till kulor och lägg på bakplåtsklädd plåt. Platta till dem lite med handflatan. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 12-14 minuter. Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.
Mina Nibs and Chocolate kommer från märket Super Fruits och finns på hälsokostbutiker.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.