Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Agneta fick en ökad livskvalitet när hon började använda ett speciellt armband från hälsokostaffären. Den ständigt återkommande huvudvärken försvann och hennes balans och kondition förbättrades.

Ökad livskvalitet med EFX

Foto: Porträttstudion

Agneta fick en ökad livskvalitet när hon började använda ett speciellt armband från hälsokostaffären. Den ständigt återkommande huvudvärken försvann och hennes balans och kondition förbättrades.

 

Agneta Sundberg är 65 år och bor i sitt radhus med sina två små hundar. Det är fullt upp med trädgård och hus. Agneta har haft diabetes i 54 år och det har det tillkommit en del komplikationer. Hennes fötter mår inget vidare och hennes balans är inte heller den bästa.
- Förutom diabetes har jag en reumatisk sjukdom och jag har haft hjärtinfarkt. Fråga mig vilka sjukdomar jag INTE har så är det nästan lättare att svara på, säger Agneta med ett skratt.

Problem med balans och kondition
På grund av en sviktande fysik så blir det inte några promenader med hundarna längre. Hundarnas motion sköts numera genom att Agneta åker ut med sin elektriska rullstol.
- Min elektriska rullstol har hjälpt mig mycket och gör att jag kommer ut mera, men det där har sina nackdelar också. Min balans har blivit ännu sämre och konditionen har ju inte blivit bättre av det heller. Jag har en del problem med att röra mig inne i huset, särskilt att ta sig upp för trappan. Varje gång jag kommit upp måste jag sätta mig ned och hämta andan på grund av ansträngningen, berättar Agneta.

Agnetas åldriga mor är en flitig kund i hälsokostbutiken och Agneta brukar läsa tidningarna som hon övertar efter henne.
- Det var en artikel i Kurera som fångade mitt intresse. Det stod om en kvinna som bar EFX-armband och vilka positiva effekter hon kände av det. Jag blev nyfiken och tog mig till butiken och hörde mig för.

Detta var på en fredag och redan nästa dag började Agneta märka av effekten. För det första försvann hennes ständiga följeslagare huvudvärken.
- Jag har knaprat Alvedon i många år både för huvudvärken och när jag får svår ledvärk, men har inte behövt ta en enda tablett sen jag satte på mig mitt EFX-armband, konstaterar Agneta.

 

Märkte förbättringar snabbt
Den andra effekten Agneta märkte av var att hon inte alls blev lika andfådd när hon tog sig upp för trapporna hemma och balansen var mycket bättre. Nu har det gått några veckor och effekten håller i sig.
- Jag går inte på några promenader men jag har blivit mer rörlig i hemmet. För mig är det värt oerhört mycket. Eftersom jag går på så mycket tunga mediciner för alla mina olika sjukdomar har jag inte prövat så mycket alternativa metoder förut. Det är klart, vitaminer och lite rosenrot äter jag allt, men annars kan jag inte säga att jag är någon flitig kund i hälsobutiken.

Det är speciellt en sak som Agneta upplever som en stor bonus.
- Ja, det fantastiska med EFX-armbandet är att det ger inte några som helst biverkningar. Jag inbillar mig till och med att min nattsömn har blivit bättre eller rättare sagt – jag kommer upp lättare på morgonen och både kropp och huvud vaknar till liv snabbare än förut. Jag rekommenderar varenda människa att prova EFX-armbandet, men aldrig att jag lånar ut mitt! Det tar jag inte av mig för det har gett mig så pass ökad livskvalitet att jag inte vill vara utan det en sekund!

Carolin Helt


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Har du magnesiumbrist? Här är maten som innehåller magnesium

Kost

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som många av oss kan ha brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag, ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

 

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

 

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.