Rawfood… Det är lätt att bli såld på denna matlagningskonst. Dels mår de flesta kroppar bra på maten, dels framträder smakerna och färgerna på ett naturligt och vackert sätt – och dels är det ofta lättlagat och går fort.
Och just rawfood-desserter är ju förstås extra roligt. Det ska erkännas…
Här är ett recept på raw ”cheesecake” gjord på zucchini, valnötter och rå kakao. Mums!
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
10
Botten
9 dadlar, ekologiska, blötlagda
2 dl valnötter, blötlagda några timmar, ekologiska
1 tsk vaniljpulver, ekologisk
1 dl kokosflingor, ekologisk
1 msk kokosolja, ekologisk
2-3 msk raw kakao, ekologisk
1 msk agavesirap, ekologiska
1/2 krm himalaysalt
Frosting
3 dl cashewnötter, ekologiska, blötlagda några timmar
175 g zucchini, ekologisk
1 dl kokosolja, eko
1 stor citron, ekologisk
1 dl agavesirap
(Vid behov: 1 dl kokosvatten)