Alla hjärtans dag – ett tillfälle då det kan vara extra trevligt att baka, äta eller bjuda på något hjärtformat, eller hur?
Av den anledningen har Kureras duktiga matbloggare Mia Hagenmalm komponerat ett recept på raw lakritsbakelser med krämig, god hallonmousse.
Receptet ger fyra stora bakelser eller sex, sju små.
Fakta
Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Hagenmalm och hennes blogg Riktig mat & hälsa.
4
Chokladbakelser
1 dl chiafrön
1,5 dl solrosfrön (blötlagda minst 5 timmar)
1, 5 dl mandlar ( blötlagda minst 5 timmar)
5 torkade aprikoser (blötlagda minst 5 timmar)
1 msk kokosolja
3 msk raw kakopulver
1 krm kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung
1,5 tsk lakritspulver
Hallonmousse
2 avocado
1 dl cashewnötter (blötlagda 4 timmar)
2 msk kokosolja
2 dl hallon