Testat rawfoodpizza? Om inte så gör´t. Här är ett recept där botten är gjord på nötter, tomat och olja serverad tillsammans med en god basilikanötost. Smakerna av ”osten” och denna underbara pizzabotten skapar en otrolig smaksensation i munnen. Otroligt, ljuvligt gott!
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
3
Pizzabotten
2 dl solroskärnor, EKO blötlagda minst 3 timmar
1 dl cashewnötter2 dl linfrön, krossade
1/2 bifftomat, EKO
3 soltorkade tomater
1 msk olivolja
1 msk oregano
1 msk basilika
Basilikanötost/basilikapesto
2 dl macadamianötter
1 dl cashewnötter
1 kruka basilika
4 msk olivolja
1 krm chiliflakes
örtsalt